Društvo

U Novi Pazar sutra dolaze i lekari iz Kragujevca

Strateški sporazum koji je potpisan u Beogradu izmedju Opšte bolnice Novi Pazar i eminentnih lekara iz kliničkih centara i instituta iz Beograda  uključuje pre svega unapređenje kvaliteta zdravstvene zaštite u Opštoj bolnici Novi Pazar. U sklopu potpisanog sporazuma direktor Opšte bolnice dr Meho Mahmutović posetio je i Klinički centra u Kragujevcu, gde je dogovoreno da lekari iz te zdravstvene ustnove posete naš grad  kako bi svoje iskustvo preneli kolegama u Novom Pazaru.

Iz bilo kojeg grada iz Srbije da dolazite da li hitno ili na pregled, na samom ulazu u Klinički centar Kragujevac će biti medicinsko osoblje, koje će odmah reagovati kako bi vam pomogli.  Klinički centar Kragujevac prostire se na 42 000 kvadrata i u njemu rade brojne specijalističke službe. Novopazarska Opšta bolnica je često prinuđena da pacijente za čije lečenje bolesti ne postoje uslovi u Novom Pazaru pošalju u Kragujevac. Kako bi zdravstvena zaštita u Novom Pazaru bila unapređena, direktor Opšte bolnice dr Meho Mahmutović obišao je ovu zdravstvenu ustanovu  i dogovorio da eminentni stručnjaci iz različitih oblasti medicine posete Novi Pazar kako bi svoje znanje i iskustvo preneli lekarima u Novom Pazaru.

“Dok je bio državni sekretar dr Meho Mahmutović je prepoznao naš potencijal. On je veoma ambiciozan i kompetentan za mnoge stvari u medicine i on je hteo da sistem urgentnih stanja, koji je veoma kompleksan sistem da mu mi pomognemo koliko umemo u bolnici, kojom upravlja. On ce naravno tražiti pomoć i od drugih centara u Srbiji. Naš Urgentni centar je dobrog kapaciteta, imamo mnogo znanja i mnogo obučenog osoblja. Naši anesteziolozi su bili na edukaciji u Nemačkoj, Arapskim zemljama. Nečlnik je bio godinama u Kuvajtu. Mi znamo kako se to radi i  dr Mahmutović je zamolio i mi smo zaintersovani da pomognemo da se to formira i u Novom Pazaru”, rekao je ispred Kliničkog centra Kragujevac prof. dr Predrag Sazdanović.

Pacijenti u teškom stanju najpre se javljaju Urgentnom centru, a ovaj u Kragujevcu je kako kažu lekari dobro opremljen, te da u njemu rade stručnjaci, koji se trude da tu prvu medicinsku pomoć pruže kvalitetno.

Podeli