Društvo

Jaklja u novom ruhu

Nakon pola veka i meštani naselja Jaklja dočekali su asfalt ispred svojih kuća. Osim asfaltiranja, uređenje ove ulice za njih predstavlja I zaštitu od poplava I izlivanja kišne kanalizacije. Sredstva za ove radove obezbedila je Gradska uprava Novog Pazara.

Meštani Jaklje sada bezbedni

Osmeh na licu meštana Jaklja govori koliko im asfalt znači. Kako kažu, zbog nesređenog puta ambulantna kola i vatrogasni kamion do njih nisu mogli da dođu. Komunalno uređenje ulice, kao i veliki broj infrastrukturnih radova u prethodnom periodu za njih predstavlja i zaštitu od poplava, te su zahvalni gradskoj vlasti što su reagovali da posle ovogodišnjih velikih kiša nemaju problema sa izlivanjem reka.

Sredstva za izvođenje radova izdvojila je lokalna samouprava Novog Pazara.

Osim rekonstrukcije ulica, radi se na sanaciji klizišta i dva potrporna zida, kod Gazilara i na kraju Hercegovačke ulice, na Atletskom stadionu se radi osvetljenje i ograda, na Sportsko rekreativnom centru se radi igralište, nastavljaju se radovi na obilaznici oko Novog Pazara, a u toku je i rad na projektno tehničkoj dokumentaciji za rešavanje ulaska u grad iz Ulice Save Kovačevića, pa će se i ta ulica raditi.

Radi se i na sredjivanju rečnih korita duž reke Jošanice, u naselju Jaklja, ali i duž reke Raške od Bor džamije do mosta kod ciglane.

 

Podeli