Sport

Alen Tahirović na SP u Italiji

Kajakaš Starog grada Alen Tahirović nastupiće od 17. do 22. jula na Svetskom prvenstvu u slalomu na divljim vodama za juniore i mlađe seniore u italijanskoj Ivrei, a direktor novopazarskog Sportskog saveza Emir Mehmedović poželeo mu je što bolji plasman.

“Sjajno je što ćemo imati još jednog predstavnika na najvećoj sceni. Velike zasluge pripadaju grupi entuzijsta, pre svega treneru Harisu Harčinoviću. Novi Pazar je konkurisao za projekat kajakaške staze, a na razvoj sportske infrastrukture, u čemu smo lideri u regionu, najbolje utiču rezultati pojedinaca i ekipa”, rekao je Mehmedović.

Junior Tahirović je najavio da će na svom do sada najvažnijem takmičenju pokušati da ostvari što bolji rezultat.

“Trenirao sam u Sloveniji, gde sam osetio stazu sličnu onoj u Italiji. Fizički sam dobro pripremljen i daću maksimum, a problem je nedostatak iskustva. Grad i novopazarski Sportski savez kupili su mi kajak za slalom”, naveo je Tahirović.

Trener Harčinović ocenio je da je plasman njegovog kajakaša na Svetsko prvenstvo potvrda kvalitetnog petogodišnjeg rada u klubu, koji je podržan od gradskih struktura.

“Rezultat nije u prvom planu, već je želja da u najjačoj konkurenciji da sve od sebe. Očekujem da će Tahirović na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu za juniore u Skoplju biti među kandidatima za visok plasman. Počeo je da se takmiči i na mirnim vodama, potvrdivši da je jedan od najboljih kajakaša u Srbiji”, kazao je Harčinović.

M. Minić

Podeli