Društvo

Memić: Rezultati male mature nisu dokaz neznanja dece

Nakon razgovora sa potpredsednikom Vlade i ministrom Rasimom Ljajićem, ministar prosvete Mladen Šarčević dao je hitan nalog školskim službama da nađu rešenje, kako bi učenici u Novom Pazaru mogli da nastave školovanje. Ovaj problem intezivno se rešava, a u Školskoj upravi očekuju da će se u narednom periodu naći rešenje u interesu svih
Ovogodišnji rezultati male mature ne moraju da budu pokazatelj neznanja dece, prosečna ocena pokazuje da su deca u Novom Pazaru sada u rangu sa ostalom u Srbiji, kaže načelnik Školske uprave Mensur Memić. On je dodao da se problem sa decom koja nemaju dovoljno bodova za upis u četvorogodišnje srednje škole intezivno rešava, očekuje da će rešenje biti dobro, pogotovu ako se zna da se u rešavanje problema uključio i potpredsednik Vlade Rasim Ljajić.

Podsećamo, nakon razgovora sa potpredsednikom Vlade i ministrom Rasimom Ljajićem, ministar prosvete Mladen Šarčević dao je hitan nalog školskim službama da nađu rešenje, kako bi neupisani učenici u Novom Pazaru mogli da nastave školovanje, te da novopazarske škole imaju dovoljan broj odeljenja.
Potpredsednik Vlade i ministar Rasim Ljajić sa Šarčevićem se sastao nakon što su poslednjih dana roditelji učenika u Novom Pazaru izrazili bojazan da njihova deca neće moći da upišu srednju školu u svom gradu.

Ovo je olakšanje za roditelje koji su se svakodnevno u srednjim školama raspitivali o sudbini upisa njihove dece. Podsećamo da je reč o deci koja su za upis u četvorogodišnje smerove osvojili nedovoljnih 50 ili manje bodova.

Nakon razgovora koji je inicirao Ljajić izvesno je da će za sve neupisane đake biti mesta u novozarskim srednjim školama I na tome će već od sutra raditi u resornom ministarstvu I školskim službama.

Podeli