Memić: Rezultati male mature nisu dokaz neznanja dece

Nakon razgovora sa potpredsednikom Vlade i ministrom Rasimom Ljajićem, ministar prosvete Mladen Å arčević dao je hitan nalog Å”kolskim službama da nađu reÅ”enje, kako bi učenici u Novom Pazaru mogli da nastave Å”kolovanje. Ovaj problem intezivno se reÅ”ava, a u Å kolskoj upravi očekuju da će se u narednom periodu naći reÅ”enje u interesu svih
OvogodiÅ”nji rezultati male mature ne moraju da budu pokazatelj neznanja dece, prosečna ocena pokazuje da su deca u Novom Pazaru sada u rangu sa ostalom u Srbiji, kaže načelnik Å kolske uprave Mensur Memić. On je dodao da se problem sa decom koja nemaju dovoljno bodova za upis u četvorogodiÅ”nje srednje Å”kole intezivno reÅ”ava, očekuje da će reÅ”enje biti dobro, pogotovu ako se zna da se u reÅ”avanje problema uključio i potpredsednik Vlade Rasim Ljajić.

Podsećamo, nakon razgovora sa potpredsednikom Vlade i ministrom Rasimom Ljajićem, ministar prosvete Mladen Å arčević dao je hitan nalog Å”kolskim službama da nađu reÅ”enje, kako bi neupisani učenici u Novom Pazaru mogli da nastave Å”kolovanje, te da novopazarske Å”kole imaju dovoljan broj odeljenja.
Potpredsednik Vlade i ministar Rasim Ljajić sa Å arčevićem se sastao nakon Å”to su poslednjih dana roditelji učenika u Novom Pazaru izrazili bojazan da njihova deca neće moći da upiÅ”u srednju Å”kolu u svom gradu.

Ovo je olakÅ”anje za roditelje koji su se svakodnevno u srednjim Å”kolama raspitivali o sudbini upisa njihove dece. Podsećamo da je reč o deci koja su za upis u četvorogodiÅ”nje smerove osvojili nedovoljnih 50 ili manje bodova.

Nakon razgovora koji je inicirao Ljajić izvesno je da će za sve neupisane đake biti mesta u novozarskim srednjim Å”kolama I na tome će već od sutra raditi u resornom ministarstvu I Å”kolskim službama.

Podeli