Kultura

Vesna Pisarović nastupila u Novom Pazaru

U foajeu Kulturnog centra nastupila je hrvatska pop pjevačica Vesna Pisarović uz pratnju italijanskog džez benda. Pobjednica brojnih muzičkih festivala i italijanski trio zajedno su izveli poznate hitove ex yu muzičke scene u džez maniru.

Prava muzička poslastica za ljubitelje džez muzike i osvježenje za sve one koji su odrasli uz domaće hitove iz šezdesetih, sedamdesetih i osamdesetih. Okupljeni u Kulturnom centru, a prije svega zaljubljenici u evergrin muziku, kažu da je nešto ovako zaista bilo potrebno društvu i svim generacijama. Vesna Pisarović je prvi put u Novom Pazaru i kako kaže jedva je čekala da upozna ovaj dio Srbije.

” Ja sam baš rekla na koncertu da sam se posebno veselila Novom Pazaru, bila sam jedan put u Beogradu i mozda dva puta na festivalu i to je sve što znam o Srbiji, tako da sam se zaista veselila da vidim jug Srbije. Muzika šezdesetih bila je miš-maš svega. U Jugosaviju su tada pokušali imitirati šansonu, sambu i džez, a mi smo sve to osavremenili ” kaže popularna pjevačica, Vesna Pisarović. Pjevačica je nakon koncerta izrazila željuu da ponovo dođe u Novi Pazar.

“Dolje na koljena”, “Ti ne znaš šta je ljubav”, samo su neki od njenih prepoznatljivih hitova, a mnogi pamte i njen nastup i predstavljanje Hrvatske na takmičenju za pjesmu Evrovizije 2002. godine.

Podeli