Društvo

Trehnički pregledi danas prazni

Početak primene novog Pravilnika o tehničkim pregledima danas je protekao mirnije nego što se očekivalo. Veliki broj vlasnika vozila iskoristio je mogućnost registracije vozila mesec dana ranije pa su izbegli primenu novog zakona.

Današnji dan je označen kao dan D za tehničke preglede u Srbiji zbog primene novog Pravilnika o tehničkom pregledima vozila na koji se čekalo tri decenije. Slike sa linija tehničkih pregleda u Novom Pazaru ne govore da se danas nešto posebno dešavalo. Od vlasnika smo čuli da je veliki broj tehničkih pregleda u Srbiji danas zatvoren u očekivanju raspleta vezanog za novi Pravilnik. Prazno je zbog velikih gužvi koje su prethodile ovom danu. Svi koji su mogli iskoristili su priliku da registruju vozilo pre stupanja na snagu novih mera.

Novine koje se sprovode obuhvataju kontrolu najvažnijih komponenti na automobilima koja je bila sadržana i u prethodnom Pravilniku ali se do sada nije primenjivala.Cena tehničkog pregleda je veoma važna kako za vlasnike vozila tako i za vlasnike linija tehničkih pregleda. Za sada nije određena i njeno formiranje očekuje se u narednih desetak dana.

Podeli