Zanimljivosti

Grizla ga je savest, pa je konačno platio kaznu – posle 44 godine

 

Jedan Amerikanac je, zbog griže savesti, platio novčanu kaznu za saobraćajni prekršaj koji je počinio pre čitave 44 godine.

Policijska stanica u gradu Majnersvilu, u američkoj državi Pensilvaniji, primila je kovertu sa pet dolara i pratećom porukom.

Šef policije Majkl Kombs je, u izjavi za televiziju WNET, rekao da se iz poruke jasno vidi da je savesni čovek odlučio da plati kaznu, koja mu je za pogrešno parkiranje izrečena daleke 1974. godine.

“Ovu kaznu nosim duže od 40 godina. I ranije sam nameravao da je platim. Izvinjavam se što vam nisam otkrio svoj identitet. Poštovanje, Dejv”, piše u poruci koju je pročitao Kombs.

Novčana kazna je prvobitno izrečena u vrednosti dva dolara, ali je kažnjeni samostalno uračunao kamatu i policiji na adresu poslao pet dolara.

Kombs je pojasnio da u vreme izricanja prekršajne kazne nije postojao jedinstveni informacioni sistem sa bazom podataka o registrovanim vozilima, pa je vozač sa registarskim tablicama iz savezne države Ohajo mogao da izbegne plaćanje kazne ako je vozilo registrovao u drugoj saveznoj državi.

On je dodao i da je kazna od dva dolara, izrečena pre skoro četiri i po decenije, sada ima protivvrednost od današnjih 20 dolara.

IZVOR: B92

Podeli