Sport

Najavljena saradnja fudbalskih klubova

Čelnici Novog Pazara, Jošanice i Novog Pazara 1928 najavili su da će ti fudbalski klubovi ubuduće imati intenzivniju saradnju, koju će narednih dana pokušati da dogovore i sa predstavnicima Tutina, raščanskog Bana i OFK Rasa.

“Iza nas je uspešna sezona, posle koje će Novi Pazar premijerno imati tri predstavnika u četiri najjača fudbalska ranga. Zaslužujemo veću pažnju na svim nivoima, pa ćemo se pojaviti u Fudbalskom savezu zapadne Srbije, takođe i u Fudbalskom savezu Srbije”, rekao je na konferenciji za novinare predsednik međuopštinskog fudbalskog saveza Senad Ljajić.

Novopazarski prvoligaš je krajem prošle sedmice počeo pripreme za narednu sezonu, a najmlađi kandidati za prvi tim gotovo da nisu imali pauzu.

“Saradnja je moguća samo s ljudima sa kojima smo u pravim i iskrenim odnosima, kao i s kojima smo fudbalski povezani. Sve je to u interesu pazarskog fudbala, a najviše u interesu mladih igrača”, kazao je predsednik Novog Pazara Tarik Imamović.

Jošanica se nedavno, posle 12 meseci igranja u zonskom rangu, vratila u Srpsku ligu Zapad.

“Na nama je da se dobro spremimo, pošto nas očekuje zahtevno takmičenje. Igrački, mislim da je to nivo Prve lige. Biće potrebno više profesionalizma u svim strukturama kluba”, ocenio je član uprave Jošanice Jakub Suljović.

Novi Pazar 1928 je do pre nekoliko sezona, pod drugim imenom, igrao u Opštinskoj ligi Kraljevo, da bi preko Raške okružne lige stigao do mesta u Zoni Morava.

“Nadam se da sve neće ostati samo na dogovoru, pošto je pravi trenutak da se ostvari prava saradnja. Prvo naš klub, a zatim i Jošanica, trebalo bi da su odskočna daska za Novi Pazar”, naveo je predsednik Novog Pazara 1928 Almir Šaćirović.

M. Minić

Podeli