Društvo

KONKURS ZA 10 POLICAJACA I TRI VATROGASCA U NOVOM PAZARU

Konkurs za upis 10 polaznika za osnovnu policijsku a tri za vatrogasnu obuku raspisan je od strane Ministarstva unutrašnjih poslova.Kandidati će biti angažovani  na području Policijske uprave i Vatrogasno-spasilačke čete u Novom Pazaru.

Na ovaj konkurs pravo prijave za policajca imaju državljani Srbije koji moraju da ispunjavaju sledeće uslove:da imaju između 18 i 24 godine i minimum završeno četvorogodišnje srednje obrazovanje,da je prebivalište na teritoriji Novog Pazara,Sjenice i Tutina kao i to da moraju posedovati vozačku dozvolu za B kategoriju.

Kandidati za vatrogasce-spasioce takođe moraju ispunjavati određene uslove:ne smeju biti mlađi od 19 a ni stariji od 30 godina i trebalo bi da imaju položen vozački ispit C kategorije.

Svi kandidati za policajce i vatrogasce pre početka obuke moraju da prođu bezbednsonu proveru i zdravstveni i psiho-fizički test.

Sve prijave zainteresovani kandidati mogu da podnesu nadležnoj policijskoj stanici  u roku od 30 dana koliko konkurs i traje.

Inače,Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo je konkurs za prijem ukupno 900 policajaca od kojih je 549 za Beograd i 100 vatrogasaca u gradovima širom Srbije.

Podeli