DruštvoVesti

Fabrici i Biševac: “Smart IT” kompanija primjer dobre prakse

U okviru nekadašnjeg programa EU PROGRES brojni su projekti realizovani u Novom Pazaru. Ovaj program podsticao je mlade na pokretanje sopstvenog biznisa pružajući im mogućnost da apliciraju i dobiju vrijedne grantove. Na jedan takav konkurs prijavio se i Novopazarac Mirza Aličković koji je kao donaciju dobio 10 hiljada eura i pokrenu IT preduzeće. Njega su danas posjetili i kao primjer dobre prakse predstavili gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac i šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Sem Fabrici.

Šef Delegacije EU u Srbiji, Sem Fabrici posjetio je i Novopazarca Mirzu Aličkovića kojem je EU PROGRES pomogao da pokrene IT kompaniju. Fabrici je rako da je Mirza primjer dobre prakse i saradnje naše zemlje i Evropske unije, te ga podstaka da nastavi da se interesuje za novi program, te projekte podrške malim i srednjim preduzećima.

„Impresionirali su me Mirzini planovi. Rekao sam mu da se poveže sa srodnim kompanijama i sa vlastima kako bi još više napredovao. On je primjer dobre prakse, ostvario je svoj san zahvaljujući našoj podršci. Predstavio sam mu i nove projekte u okviru EU PRO-a kojima podržavamo mala i srednja preduzeća“, rekao je Fabrici.

Mirza Aličković kao primjer dobre prakse pokretanja sopstvenog biznisa uz vrijednu donaciju EU PROGRES-a bio je domaćin gradonačelniku Biševcu i ambasadoru Fabriciju. Mirza je u okviru podrške pokretanju sopstvenog biznisa od EU PROGRESA dobio grant u vrijednosti od 10 hiljada eura. Od tog novca on je pokrenu kompaniju „Smart IT“ koja uspješno polsuje i zapošljava ljude.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac rekao je da se aktivnim mjerama zapošljavanja omogućava kompanijama poput Mirzine zapošljavanje novih radnika, uz novčanu podršku Gradske uprave Novog Pazara.

Biševac je pohvalio dobro poslovanje kompanije „Smart IT“ i pozvao ostale mlade nezaposlene da slijede Mirzin primjer i izbore se za samozaposlenje uz značajnu podršku Grada i Evropske unije.

Aleksandar Nićiforović

Podeli