Društvo

Putevi Srbije pomažu izgradnju deonice Banjska petlja – Zelena pijaca

Putevi Srbije počinju projektovanje deonice puta od Banjske petlje do Zelene pijace u dužini od 2100 metara – dogovoreno je na sastanku u Gradskoj upravi, gde je održana i prezentacija projekata koji imaju cilj unapređenje funkcionisanja saobraćaja u Novom Pazaru.

Zamenik generalnog direktora Puteva Srbije Slavoljub Tubić i njegovi saradnici, razgovarali su sa gradonačelnikom Novog Pazara Nihatom Biševcem i predstavnicima lokalne vlasti o projektima koji se realizuju, kako bi saobraćaj u Novom Pazaru počeo da funkcioniše na pristojniji način.

’’Razgovarali smo o saobraćajnici Banjska petlja – Zelena pijaca u dužini od 2 km i 100 metara i dogovorili smo se da Putevi Srbije što pre počnu projektovanje te deonice i da što pre počnemo da regulišemo ulaz u grad. Takođe vas mogu izvestiti da opština radi i na projektu kružnog toka na Zelenoj pijaci, gde ćemo onu čuvenu ‘’lakat krivinu’’ u sred Novog Pazara, nadam se,  vrlo brzo ukloniti’’, rekao je savetnik generalnog direktora Koridora Srbije, Edib Dedeić.

On je kazao da je idejno rešenje saobraćaja u centru završeno, te da se sa Putevima Srbije realizuje i projekat obilaznice oko Novog Pazara.

S.Lj.

Podeli