DruštvoPolitika

Oricio: Učinićemo sve da omogućimo iskorišćavanje potencijala grada

Šef misje OEBS u Srbiji, Andrea Oricio, sasatao se sa gradonačelnikom Novog Pazara Nihatom Biševcem i predstavnicima grada sa ciljem unapređenja saradnje na realizaciji važnih projekata za sam grad. Poboljšanje ekonomske situacije u gradu, povećanje transparentnosti rada javnih službi, rješavanje ekoloških problema, neke su od pomenutih tema na kojima će se zajednički raditi ubuduće.

” Ono što želim da naglasim jeste da ovdje postoji taj humani kapital koji raste i koji je važan resurs grada. Ono što želim da istaknem jeste da ćemo mi učiniti sve da se iskoristi taj potencijal. Želimo da nastavimo sa organizacijom različitih događaja. Činjenica da ćemo ja i gradonačelnik sutra zajedno otvoriti je simboli pokazatelj dobre saradnje “, rekao je Oricio.

Jedan od bitinih segmenata saradnje pomenutih na sastanku jeste pomoć u izradi strategije razvoja grada.

” Riječ je o angažovanju eksperta Ričarda Alena, koji će nam pomoći da postavimo prioritete i sačinimo strategiju koja će odrediti pravac razvoja grada u narednih deset godina. Pored saradnje na planu ekonomskog razvoja za nas je značajna i podrška na unapređenju transparentnosti jer želimo da trajno uspostavimo pravilo otvorenosti u radu i komunikaciji sa građanima“, rekao je ovim povodom gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac. Šef OSCE Misije u Srbiji, Andrea Oricio istakao je da su važnost „zajedničkog djelovanja na različitim projektima i partnerski odnos sa domaćinima kao ključ uspeha u radu.

” Vaš gradonačelnik i ja zajedno otvoramo jedan izuzetno važan događaj u Novom Pazaru, koji realizujemo u saradnji sa Transparentnost Srbija na temu „Borba protiv korupcije“, što je potvrda da tretiramo važna društena pitanja i zalažemo se za rešavanje ozbiljnih društvenih problema. Važan dio našeg djelovanja usmjeren je prema mladima, njihovim potrebama i izazovima.  Učinićemo sve da potencijal koji imate iskoristite na najbolji mogući način ” , zaključio je Oricio.

Podeli