DruštvoPolitikaVesti

Biševac odgovorio na tendeciozna pitanja Sandžak televizije

Današnju radionicu koju je uz podršku OEBS-a organizovala Transparentnost Srbije, predstavnici Sandžak televizije bliske Muameru Zukorliću iskoristili su da gradonačelniku Novog Pazara Nihatu Biševcu postave niz tendencioznih pitanja. Biševac je odgovorio o kupoprodaji Radio televizije Novi Pazar, otvorenosti prema medijima, te slučajevima o zloupotrebi službenog položaja.

Na tribini čiji fokus je bila korupcija i izgradnja kapaciteta lokalnih vlasti i podizanja svesti javnosti gradonačelniku Novog Pazara Nihatu Biševcu postavljeno je nekoliko pitanja.

Odgovarajući direktoru Sandžak televizije bliske Muameru Zukorliću, a koje se ticalo navodnog udela u vlasništvu Radio televizije Novi Pazar, Biševac je naglasio da je član konzoricijuma bio pre nego je stupio na dužnost gradonačelnika, nakon čega je, kako dalje objašnjava iz istog istupio. Biševac je kazao da su konzorcijumu od pet ljudi bila potrebna  udružena sredstva za kupovinu televizije, a da je istovremeno, kako je kazao, drugi potencijalni kupac bio brat Muamera Zukorlića, te je postavio pitanje odakle jednom čoveku toliki kapital.

Biševac je posebno istakao spremnost na saradnju sa svim medijima, pa čak i onima koji trpe razne pritiske i tendeciozno izveštavaju, rekavši da je i kao direktor Filijale nacionalne službe za zapošljavanje imao odličnu saradnju sa medijima a i danas kao prvi čovek grada, te da je transparentnost u radu imperativ gradske uprave i Skupštine.

Govoreći o slučaju zloupotrebe službenog položaja u slučaju ”Šalter”, Biševac je kazao da je čitav slučaj procesuiran i da nije bilo prekrivanja činjenica, već su iste dostavljene sudu koji se time bavio, posebno naglasavši da niko ko zloupotrebi položaj nije zaštićen, istakavši  da afera nije potekla iz kabineta, niti se dovodi u vezu sa njegovim prethodnikom.

Ovakvi odgovori gradonačelnika Nihata Biševca pozdravljeni su aplauzom većine prisutnih.

Podeli