Biševac: Jačamo kapacitete za borbu protiv korupcije

”Cilj nam je da ojačamo lokalne kapacitete za borbu protiv korupcije, te da lokalna samouprava bude što transparentnija” kazao je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac koji je učestvovao na radionici ”Korupcija u fokusu- izgradnja kapaciteta lokalnih vlasti i podizanje svesti javnosti”. Poseban akcenat stavljen je na transparentnost u čemu je Novi Pazar visoko na lestvici, istakao je Biševac.

Dalje govoreći na tribini  koju su u Novom Pazaru organizovala Transparentnost Srbije uz podršku Misije OEBS-a gradonačelnik Biševac kazao je da je cilj jačanje lokalnih kapaciteta za borbu protiv korupcije.

Usvajanje plana borbe protiv korpucije, objašnjava Biševac, mora biti urađeno na kvalitetan način i primenjiv u praksi.

Šef Misije Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju u Srbiji  OSCE, Andrea Oricio pojasnio je da je ovo deo serije dođaja koji Misija organizuje u zemlji ali i kako je naglasio istovremeno znak rastuće podrške koju pruža Novom Pazaru.

”Danas u saradnji sa gradonačelnikom Novog Pazara i organizacijom Transparetnost Srbija okupljamo instsitucije i nevladine organizacije na temu borbe protiv korupcije.  Naša je namera da uvek uključimo sve zainteresovane strane i da pomognemo civilnom sektoru ne samo da detektuju već i pomognu institucijama na putu borbe protiv korupcije”

Programski direktor Transparentnosti Srbija Nemanja Nenadić kazao je da Novi Pazar može da računa na potpunu podršku pri izradi antikorupcijskog plana.

Današnja radionica imala je za cilj da poveća kapacitete jedinica lokalnih samouprava, novinara i civilnog društva na rešavanju pitanja vezanih za borbu protiv korupcije.

 

Senada Kalić

Podeli