DruštvoVesti

Sutra test iz matematike a u srijedu kombinovani test

Polaganje male mature počelo je danas i trajaće do srijede, a više od 2.000 osmaka sa teritorije Sandžaka rješavaće zadatke iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, matematike i kombinovanog testa.

Za Aminu Mujezinović, švršenicu osnovne škole “Bratstvo” na današnjem polaganju nije bilo većih komplikacija i nejasnoća. Naporno je radial i vežbala, na vrijeme zaspala kako bi jutros zadatke rješavala odmorna i skoncentrisana.

“Ove godine se dosta vodilo računa o prepisivanju. U školi su nam ponavljali da je prepisivanje strogo zabranjeno. Test iz srpskog jezika je bio lagan, a vremena je bilo dovoljno. Testiranje je trajalo dva školska časa”, priča Amina za Radio televiziju Novi Pazar.

Nada se dobrom rezultatu iz srpskog jezika, sutrašnji test iz matematike je brine, dok će kombinovani, kaže, raditi lagano i bez opterećenja. Odlična je učenica, te se nada da će joj taj uspjeh sa velikim brojem bodova sa male mature pomoći da upiše željenu školu.

„Odlična sam učenica, iz škole izlazim sa 58 bodova, nadam se da ću dobro proći i na maloj maturi i na kraju upisati željenu školu“, zakljućila je Amina.

Testovi se nalaze pod strogim mjerama bezbjednosti, načelnici školskih uprava predaju ih direktorima škola, a nadležni kažu da je dan prije završnog ispita samo šest osoba znalo kako testovi izgledaju i kakvi su zadaci.

A. Ni.

Podeli