Društvo

Nevreme nanelo štetu putevima i poljoprivredi

Nevereme koje je zadesilo naš kraj nanelo je štetu poljoprivrednim odbrima, a stradalo je i više domaćinstava. Novopazarskom odeljenju za vanredne situacije stiglo je 22 prijave, a najveća šteta pričinjena je u selima Kruševo i Šaronje. Do potpune blokade puta došlo je i u naselju Svojbor, koji je popravljen.

Pre četiri dana  na teritoriji Novog Pazara došlo je do obilnih padavina kada je stradalo više domaćinstava. Odeljenju za vanredne situacije je tog dana pšristiglo 17 prijava građana zbog posledica grada  na poljoprivrednim dobrima.

Sela u kojima je pričinjena najveća šteta su Kruševo i Šaronje.

Meštani Kruševa kažu da je stradalo voće, ali da očekuju da će ipak biti roda, dodaju da je put potpuno oštećen. U ovom selu kažu i da većina domaćinstava živi od poljoprivrede. Stariji meštani ne pamte ovakvo nevreme, koje je zadesilo njihovo selo.

Dobra vest je da grad nije pogodio ceo kraj, te da voće i povrće u većini novopazarskih sela nije oštećeno, dok obilnije padavine najviše pogoduju malinama.

U saopštenju Odeljenja za vanredne situacije su nam potvrdili da je više od 20 prijava stiglo od građana zbog štete, koja je pričinjena usled obilnih padavina i grada.

„Po nalogu Zamenika gradonačelnika Nebojše Ravića,komisije za utvrdjivanje štete na poljoprivrednim dobrima su predhodne nedelje izašli na teren i obišle selo Šaronje i napravile zapisnik o šteti, a ove nedelje će izaći na teren i obići selo Kruševo.

Za padavine koje su se  desile 16.juna imamo sad za sad samo 5 prijava.  U pitanju je ulazak vode u podrumske prostorije i kuće i prijavu za naselje Svojbor,gde su meštani prijavili oštećenje puta u pravcu Hotkova.Izlaskom na lice mesta Odeljenja za vanredne situacije tog dana ustanovili smo da put nije u funkciji i da ce njegova popravka biti u ponedeljak od strane Javnog preduzeća za uređenje građevinskog zemljišta i izgradnju grada Novog Pazara“, kaže se u saopštenju.

Na čišćenju ulica od nanetog šodera radiće se i narednih dana, a u Javnom preduzeću za uređenje građevinskog zemljišta saznajemo da će se na sanaciji seoskih puteva na teritoriji Novog Pazara raditi u  narednom periodu.

 

Podeli