Društvo

Vojska traži 80 profesionalaca

Ministarstvo odbrane raspisalo je 2015.godine stalni konkurs za prijem profesionalnih vojnika u  Vojsku Srbije. To znači da konkurs traje sve do popune potrebnih formacijskih mesta. U 28. mehanizovanom bataljonu u Novom Pazaru po ovom konkursu traže 80 profesionalaca.

„Naša jedinica ima potrebu za 80 lica koja bi došla ovde kod nas da rade. Formacijska mesta su različita tako da ima potrebe za svim profilima, odnosno svim VES-ovima. Bitno je da kandidati ispunjavaju uslove iz konkursa i da imaju želju da rade u Vojsci Srbije“, kaže potpukovnik Aleksandar Zdravković, komandant kasarne.

Vojska Srbije pojavljuje se poslednjih godina kao veliki poslodavac, uslovi rada u jedinicama su poboljšani, zarade i dnevnice su povećane, pa se očekuje da i motivacija za rad u Vojsci bude veća.

Prvi ugovori se potpisuju na šest meseci i spadaju u probni rad, a sledeći maksimalno na tri godine. Zainteresovani kandidati mogu da se o pojedinostima konkursa obaveste na sajtu  Ministarstva odbrane ili u kasarni u Novom Pazaru.

Podeli