Sport

Gurdijeljac spreman za Kajabašija

Novopazarski bokser Šerif Gurdijeljac rekao je danas da je odlično pripremljen za meč protiv Atile Kajabašija, s kojim će se 23. juna boriti za titulu internacionalnog IBF prvaka sveta u superpero kategoriji.

“Mesec i po sam trenirao u Berlinu. Menadžer Almin Kuč omogućio mi je sparinge s vrhunskim borcima, od kojih su neki bili i reprezentativci Nemačke. Trenutno u Beogradu ‘radimo’ glazuru, a do borbe u Novom Pazaru biću na vrhuncu forme”, rekao je Gurdijeljac.

Dvadesettrogodišnji Gurdijeljac u ring će treći put ove godine, a u seriji je od devet pobeda. On je u profesionalnoj karijeri zabeležio ukupno 16 trijumfa, od čega sedam nokautom, uz četiri poraza.

On je aktuelni mladi IBF prvak sveta u superpero kategoriji, a njegov pet godina stariji rival u meču za šampionski pojas u Novom Pazaru, nemački bokser turskog porekla Kajabaši, slavio je u svakoj od prethodnih 10 borbi, od toga šest puta nokautom.

“Neporažen je, to dosta govori. Nešto je niži rastom i sigurno će pokušati da ‘uđe u mene’ i traži borbu. Imam neki svoj plan i ubeđen sam da će sve biti u najboljem redu”, kazao je Gurdijeljac.

Osim uvodnih mečeva i glavne borbe između Gurdijeljca i Kajabašija, 23. juna u dvorani Pendik snage će odmeriti nemački bokser Marsel Hasler, koji je rođen u Novom Pazaru kao Mersid Hadžić, i Italijan Federiko Ćereli, a pobednik tog duela postaće mladi IBF prvak sveta u velter kategoriji.

M. Minić

Podeli