Sport

Novi Pazar 1928 – Proleter (sreda, 18.00)

Fudbaleri Novog Pazara 1928 dočekuju sutra Proleter iz Pečenoga u poslednjem, 30. kolu Raške okružne lige, a u slučaju pobede izboriće igranje baraža ili direktan plasman u Zonu Morava.

“Posle petog mesta na polusezoni, uz svega 25 osvojenih bodova, pojačali smo igrački kadar dovođenjem Murata Gusinca i Amsala Murića. Ako pobedimo, a Polet i Real iz Podunavaca odigraju nerešeno u Ratini, kao prvaci lige ulazimo u viši rang. Pomoć publike je neophodna, pozivam ih da budu naš 12. igrač”, rekao je predsednik Pazaraca Almir Šaćirović.

U Raškoj okružnoj ligi vodi Polet sa 63 boda, a slede Real sa 62 i Novi Pazar 1928 sa 61 bodom. Proleter je peti i ima 40 bodova.

“Radili smo kvalitetno i spremili ekipu. Očekujem naše dobro izdanje. Iako imamo manjih problema s kartonima, sastavićemo ekipu i sve će biti u najboljem redu. Mnogo smo uložili, a utakmica je od velike važnosti za klub i ceo grad”, naveo je trener Novog Pazara 1928 Adnan Nuradinović.

Domaćin nema povoljan skor protiv Proletera, od kojeg izgubio poslednje tri utakmice.

“Ovo je meč sezone i odskočna daska za sve. Bilo bi sjajno da Novi Pazar ima predstavnike u drugom, trećem i četvrtom rangu takmičenja”, ocenio je kapiten novopazarskog tima Admir Bogućanin.

Utakmica Novi Pazar 1928 – Proleter zakazana je za sredu od 18 časova na terenu u Šutenovcu.

M. Minić

Podeli