DruštvoPolitikaVesti

KRIK objavio imovinsku kartu gradonačelnika Nihata Biševca

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac mesečno prima platu u iznosu oko 91 hiljadu dinara i naslednik je parcele u naselju Varevo, Biševac živi u naselju Lug u porodičnoj kući koja se i dalje vodi na njegovu majku koja je preselila, objavila je mreža za istraživanje kriminala i korupcije KRIK.

Biševac je pristao da za KRIK govori o svojoj imovini i poslovima jer smatra da je od velike važnosti za javnost da ovi podaci budu transparentni kako bi građani mogli u svakom trenutku da znaju ko donosi odluke u njihovo ime.

„Želja mi je da to postane standard za sve ljude koji se bave javnim poslovima u Novom Pazaru.“

U novoj bazi lokalnih političara navodi se da Biševac kao gradonačelnik prima platu u iznosu od 91.268 dinara, da stanuje u kući u Lugu u Novom Pazaru, koja se još vodi na njegovu majku koja je preselila a koju će on naslediti nakon ostavinskog postupka.

„Sada je u toku ostavinski postupak tako da će ta kuća pripasti meni“, kaže Biševac za KRIK. U vrednost kuće je uračunat pomoćni objekat i dvorište. Prvi ćovjek Novog Pazara nasledio je u predgrađu Novog Pazara, u naselju Varevo -Barakovci, zemljište površine hektar i 69 ari od majke koja je preselila, piše Krik.

Brat gradonačelnika Biševca koji godinama živi i radi u Nemaćkoj, sa suprugom ima dve kuće u centralnom delu ove zemlje. Gradonačelnikova sestra u centru Novog Pazara ima kuću, sa poslovnim prostorom u prizemlju, objavio je KRIK.

Važno je napomenuti da je sva imovina Biševca i njegove porodice uredno prijavljivana Agenciji za borbu protiv koprupcije, te da sve što imaju su stekli pre nego je Biševac stupio na javnu funkciju 2008. godine, kada je imenovan za direktora Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje Novi Pazar.

KRIK

A. N.

Podeli