Kultura

Drama “Istina i laž” pobrala nagrade

Učenici OŠ”Rifat Burdžović-Tršo” iz Novog Pazara su na Republičkoj smotri scenskog stvaralaštva gde su se predstavili dramom “Istina i laž” dobitnici treće nagrade za najbolju predstavu u celini.Iz Lebana,gde je takmičenje i održano,doneli su još dve nagrade i to za najbolju žensku epizodnu ulogu i za najbolju žensku glavnu ulogu.Odlazak u Lebane organizovao je Grad Novi Pazar.

Predstava,odnosno drama “Istina i laž” koju je režirala nastavnica srpskog i bosanskog jezika Enisa Kajević,prvi put je van Sandžaka izvedena upravo na bosanskom jeziku.Ona je na Republičkoj smotri scenskog stvaralaštva koja se prvi put organizuje u Lebanama pod nazivom “Školska scena Srbije” dobila treću nagradu za najbolju predstvau u celini. Nastavnica Kjević ističe da su se za ovo takmičenje dugo i ozbiljno pripremali i da je to na kraju i rezultiralo ovim nagradama.”Deca su bila uzbuđena,imalo je i treme ali su verovali u sebi kao i ja u njih i tamošnjoj publici su se pokazali  u zaista naboljem svetlu”kazala je ona.

Emana Korać dobila je nagradu za najbolju žensku epizodnu ulogu a Hana Trtovac za najbolju žensku glavnu ulogu. Kažu da je ovo za njih bilo predivno iskustvo i dodaju da i da nisu dobili nikakvu nagradu  stekli nova prijateljstva.

Da podsetimo,deca su se sa ovom dramom “Istina i laž”  predstavila i novopazarskoj publici na Stvaralaštvu mladih gde je još tada bila zapažena i okarakterisana kao veoma dobro dramsko delo.

 

B.B.

Podeli