Društvo

Anonimni preduzetnik donirao Hitnoj službi defibrilator

Menadžment Doma zdravlja konstantno radi na poboljšanju pružanja zdravstvenih usluga pacijentima, ali u tome im pomažu i novopazarski privrednici. Jedan od njih, koji je želeo da ostane anoniman, donirao je vredan aparat za bolji rad novopazarske Hitne službe.

Novopazarska Hitna služba dobila je defibrillator od anonimnog građanina Novog Pazara, kojem je bio cilj da olakša radncima te organizacije rad, ali i da pacijentima omogući da imaju bolje uslove za rad. Upravo je mesec Ramazan bio prilika za ovaj human gest ističe lekar Seddad Vejsleović, preko kojeg je donacija i došla u Dom zdravlja. Prethodno je uručena aparatura za Medicinu rada, a i za Dispanzer za žene.

Doktor u Domu zdravlja Seddadu Vejseloviću uručena je zahvalnica u ime isntitucije u kojoj radi za zalaganje da se medicinskom opremom unapredi rad službi u ovoj zdravstvenoj instituciji. Direktor dr Ervin Ćorović zahvalio je privrednicima koji pomažu da se zdravstvena usluga unapredi u Novom Pazaru, te izrazio nadu da će primer ovog donatora slediti i ostali preduzetnici, koji imaju mogućnost da pomognu.

Novopazarska Hitna služba je jedna od najopterećenijih u Domu zdravlja. Ovi lekari su ti koji najbrže dolaze do pacijenta, kada je najpotrebnije, te će im ovaj novi aparat poslednje generacije, a koji služi za reanimaciju pacijenata, biti od velike koristi, jer je stari koji su do sada koritili dotrajao. Kako su rekli, reč je o mnogo boljem aparatu, koji im je neophodan, a može da se korsti na terenu nekolliko puta bez uključivanja u struju.

Ovo je terća donacija novopazarskom Domu zdravlja od anonimnog donatora, što dokazuje humanost Novopazaraca, koji žele da pomognu i zdravstvenim institucijama.

 

Podeli