Društvo

Otvoreno pismo porodice Gegić iz Kasela

Porodica Gegić iz Kasela, otvorenim pismom izrazila je ogorčenost zbog pokušaja portala Sandžakpress da jedan važan i konstruktivan sastanak između predstavnika sandžačkih opština i privrednika dijaspore, minimizira i prikaže u lažnom svetlu. ”Ne dozvolimo da nas zavade, radimo na bratstvu i jedinstvu i pokušavajmo da investicije usmerimo ka Sandžaku”, poručuju Gegići.

Cijenjena braćo i sestre,

‘’Visoka delegacija iz Sandžaka predvođena gradonačelnikom Novog Pazara  Nihatom Biševcem, predsjednikom  opštine Tutin Kenanom Hotom  i   predsjednikom  opštine Sjenica  Hazbom Mujovićem, još jednom se u ovoj  godini odazvala našim pozivima, te zvanično posjetila dijasporu i naše privrednike, koji su  porijeklom iz Sandžaka. Za  naše goste  u Kaselu organizovan  je radni iftar,  na temu poboljšanja odnosa i unapređenja saradnje dijaspore i Sandžaka, kao i o načinima za investiranje u rodni kraj. Sastanku, koji je  od strane dijaspore ocijenjen kao veoma uspješan, konstruktivan i plodonosan, pored delegacije iz Sandžaka i privrednika  iz Njemačke, prisustvovali su  i predstavnici Grada Kasela. Ovom prilikom iskazana je i zelja da se Kasel i Tutin pobratime.

Dijaspora je  u ovim mubarek noćima, suočena sa velikim brojem  lažnih  informacija i montiranih video materijala od strane  pojedinih zlonamjernih portala, pa se sa razlogom pitamo da li smo boravili na istom random iftaru? Širenje lažnih vijesti pored obmanjivanja javnosti  ima za cilj j i narušavanje pozitivne slike, koju su svojim zajedništvom i iskrenom željom da se pomogne Sandžaku, kreirali naši političari na ovom sastanku.

Radni iftar  bio je bratski čin, organizovan u Allahovo ime,  sa iskrenim nijetom da se politički neutralno razgovara i investicijama doprinese boljitku opšteg stanja u Sandžaku.  Sastanak je bio otvoren za konstruktivna pitanja, ali su postavljana i ona privatnog karaktera, koja se nisu odnosila  na teme predviđene programom.  Na sva pitanja uveženi gosti odgovarili su adekvatno  i  detaljno. Pojedini portali su odgovore uvaženih predsednika sandzackih opština, isekli i montirali na taj način da bi se gledaocu prikazala pogrešna slika onoga što je zaista rečeno. Umesto da pričamo o bratstvu i jedinstvu, ljudi su spremni da prave smutnju medju braćom i to u mesecu Ramazanu!

Cilj ne opravdava sredstvo, tako da smo ogorčeni da se zarad sitnih  političkih poena ovako važan i plodotvoran sastanak minimizira i predstavi u lažnom svetlu. Ne dozvolimo braćo da nas zavade, radimo na bratstvu i jedinstvu i pokušavajmo da investicije usmjerimo ka Sandžaku i tako zasluzimo Allahovo zadovoljstvo, a ne kaznu!

Nama su svi gosti dobrodošli, nezavisno od njihove političke pripadnosti. Svi smo braća i tako treba da ostane. Nadamo se da će RTV Novi Pazar kompletnim snimkom prikazati tok sastanka i pozitivnu atmosferu, koja je vladala tokom radnog iftara’’, navodi se u otvorenom pismu porodice Gegić iz Kasela.

Podeli