Društvo

Potporni zid u Jaklji gotov do Bajrama

Gradjevinska sezona se uveliko zahuhtava u Novom Pazaru. Osim rekonstrukcije brojnih ulica, do Bajrama će biti gotov i potporni zid u naselju Jaklja – najavio je pomoćnik gradonačelnika Nihad Hasanović tokom obilaska radova.

Obrušavanje ovog zida pre skoro godinu dana napravilo je velike probleme meštanima ovog dela grada, a kako kažu, sanacija istog će biti spas. Kako je najavio pomoćnik gradonačelnika Nihad Hasanović u narednom periodu je u planu sanacija čak 57 ulica u Novom Pazaru.

“ovo je mnogo bitan putni pravac za sve meštane Jaklje, i izvođač radova firma “Elmir” je obećao da će sve biti dovedeno u dobro stanje do Bajrama, kako bi svi mogli bez problema da dodju do Gazilara i obiđu mezare. U istom naselju sprema se ulica za asfaltiranje i to onda do reke koja će povezati naselje Svojbor i Jaklju .Takodje, sutra će se asfaltirati ulice u Rasadniku, takodje ulica Narodnog fronta. U toku su radovi na obilaznici oko Novog Pazara, kao i još jednog potpornog zida na kraju Hercegovačke ulice ” – najavio je Hasanović.

On je rekao i da se gradjani konstantno interesuju gde će se tokom grđevinske sezone raditi i kada će njihove ulice doći na red. Pozvao ih je na strpljenje jer će lokalna samouprava dati sve od sebe da svu putnu infrastrukturu sredi i sanira ali i mnoge da izgradi.

K.R.

Podeli