Categories: Društvo

Novi Pazar dobija još jednu školu i obdanište

Dok se veći deo naše zemlje bori sa problemom smanjenja broja učenika, u Novom Pazaru je suprotna situacija. Ovde je, uprkos nedavno izgrađenim školama, i dalje najveći problem rad u tri smene i nedostatak prostora. Pomoćnica ministra prosvete Vesna Nedeljković donosi nam dobre vesti. Ministarstvo prosvete će pomoći izgranju jednog obdaništa i jedne osnovne škole u Novom Pazaru. Nakon satanka u Gradskoj upravi, predstavnici Ministarstva prosvete sastali su se i sa direktorima osnovnih i srednjih škola.

Predstavnici Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, tokom ove posete sastali su se najpre sa gradonačelnikom Novog Pazara i predstavnicima lokalne vlasti u Gradskoj upravi.

”Razgovarali smo i upoznali pomoćnicu ministra sa problemima sa kojima se ovde naše osnovne škole susreću. Bilo je razgovora kako da prevaziđemo određene probleme, tako da imamo dosta pozitivnih vesti i povoljnih, pre svega za predškolsko obrazovanje”, kazao je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac. On je najavio da se naredne godine može očekivati finansiranje jednog obdaništa i kazao da lokalna samouprava traži odgovarajuću lokaciju za izgradnju škole u blizini OŠ ”Vuk Karadžić”.

Pomoćnica ministra prosvete Vesna Nedeljković je rekla da je izgradnja jednog objekta za smeštaj dece predškolskog uzrasta i pomoć u izgradnji škole obećanje koje će se vrlo brzo realizovati.

”Mi se, na teriotoriji države obično susrećemo sa problemom malog broja dece,  ovde, na sreću i zadovoljstvo svih nas u prosveti, imamo prekobrojne škole i onda je naša obaveza da pomognemo da sva deca imaju iste uslove i istu dostupnost obrazovanju”, kazala je Nedeljković.

Maturski ispit i elektorniski udžbenici bili su tema satanka Aktiva direktora osnovnih i srednjih škola iz Novog Pazara,Titina i Sjenice.

Kada je u pitanju predstojeći završni ispit u osnovnim školama, pomoćnica ministra je naglasila da se ove godine greške neće tolerisati, te istakla da su direktori i nastavnici u obavezi da deci obezbede iste uslove za polaganje bez nepravilnosti.

Nedeljković pohvalila je pohvalila aktivosti Gradske uprave Novog Pazara, koje se odnose na promociju i afirmaciju pravih vrednosti, odnosno, najuspešnijih učenika.

S.Lj.

Podeli

Selma Ljajic

Recent Posts

Uhapšen zbog nedozvoljenog prometa cigareta

Policija u Novom Pazaru  uhapsila je E.Č. (30) iz Tutina zbog sumnje da je izvršio…

9 hours ago

Novi Pazar ima šampionku Evrope u boksu: Zlatna Kuluhova!

Kristina Kuluhova u finalu kategorije do 63 kilograma u Beogradu podeljenom odlukom sudija pobedila reprezentativku…

23 hours ago

Pazarci završili sezonu, FON Banjica u polufinalu plej-ofa

Beograđani su dobili drugu utakmicu u Novom Pazaru sa 2:0, pa su sa dve pobede…

24 hours ago

Super liga Srbije: Radnik – Novi Pazar 1:4

Novi Pazar je sa 39 bodova deveti u Super ligi Srbije, odnosno vodeći u plej-aut…

1 day ago

Radni vikend u SDP: Zasedali Politički savet i Komisija za statutarna pitanja

U centrali Sandžačke demokratske partije (SDP) u Novom Pazaru radna subota. Protekla je u održavanju…

1 day ago

Međedović bez trećeg kola u Madridu

Novopazarac propustio dve set lopte u desetom gemu prvog seta.

1 day ago