Društvo

Počeo sastanak Nedimovića sa malinarima iza zatvorenih vrata

U zgradi Ministartva poljoprivrede počeo je sastanak predstavnika udruženja malinara “Limska dolina” iz Priboja i Prijepolja i Udruženja poljoprivrednih proizvođača iz Užica, koji su pre nekoliko dana blokirali magistralni put ka Crnoj Gori, sa resornim ministrom Branislavom Nedimovicem.

Malinari su nezadovoljni najavljenom otkupnom cenom maline, što će biti jedna od tema sastanka, iako je Nedimović ranije rekao da država ne može da utiče na cene, jer ih – kako je saopštio – određuje tržište.

Kako javlja reporterka N1, sastanak se odvija iza zatvorenih vrata. Kako je u Pres službi Ministarstva poljoprivrede saopšteno, izjava ministra nakon sastanka nije predviđena.

Predstavnik udruženja “Limska dolina” Boban Purić izjavio je uoči sastanka sa predstavnicima Ministarstva poljoprivrede da očekuje da država bude medijator između malinara i hladnjačara.

Purić je za televiziju Prva rekao da je sada otkupna cena maline oko 130 dinara i da ima pozitivnih pomaka, ali da treba naći cenu koja odgovara svima.

Predsednica Udruženja poljoprivrednih proizvođača Užica, koje podržava Limsku dolinu, Slađana Stanković dodala je da malinari traže zaštitu od hladnjačara. Oni najavljuju da bi ponovo mogli da organizuju protest, ako razgovori propadnu.

Nedimović neće razgovarati s malinarima iz drugih udruženja, rečeno je agenciji Beta u Ministarstvu poljoprivrede.

Objašnjenje za to je što, kako tvrde u ministarstvu, imaju korektnu komunikaciju sa Asocijacijom malinara Srbije koji nisu učestvovali u blokadi magistralnog puta.

Predsednik Asocijacije malinara Srbije Dobrivoje Radović rekao je za Betu da to udruženje koje okuplja sve proizvođače Srbije, pa i proizvođače iz Prijepolja i Priboja, nije pozvano na razgovor.

On je juče, gostujući u Novom danu TV N1, rekao da malinari već duže vreme traže da se “razbije kartel hladnjačara” i da država uredi tržište.

 

TAGOVI: BRANISLAV NEDIMOVIĆ , MALINARI

Podeli