Društvo

Grad i ‘’Danas’’ uz maturante

U nameri da pomogne budućim srednjoškolcima da se što bolje pripreme za završni ispit, Gradska uprava Novog Pazara otkupila je dovoljan broj izdanja dnevnog lista Danas, u kojem je objavljen dodatak sa probnim testovima i svim potrebnim informacijama o polaganju maturskog ispita i upisu u srednje škole. Podela besplatnih primeraka ovog lista, za 1563 novopazarska maturanta,  počela je u OŠ ”Stefan Nemanja”.

Pripreme za završni ispit uveliko traju, bliži se mala matura i upis u srednje škole. U pravi čas stiže i dodatak dnevnog lista Danas, koji budućim srednjoškolcima donosi probne testove ali i sve važne informacije o upisu u željene srednje škole.

Dalila Bešić  0,19 ‘’Zajedno sa nastavnicima, u toku ovih pripremnih časova oslobađamo se treme i spremamo se za tu malu maturu, koja će na neki način da odredi naše budućnosti u životu. Značajnu pomoć u pripremama predstavlja I ovaj časopis’’, kaže učenica osmog razreda OŠ ‘’Stefan Nemanja Dalila Bešić.

Podelom besplatnih primeraka ovog, za male maturante, važnog dodatka lista Danas, Gradska uprava pokazuje da je obrazovanje mladih prioritet u Novom Pazaru.

Član Gradskog veća Ulfeta Demčović je rekla da ima doboljan broj časopisa, ted a će oni danas I u toku sutrašnjeg dana biti podeljeni svim maturantima na teritoriji Novog Pazara.

Završni ispit počinje 18.06. testom iz srpskog jezika. Test iz matematike radi se 19.06. dok je kombinovani test planiran za 20.06.Nakon dva dana, 22.06. izaći će preliminarni rezultati, na osnovu kojih će učenici imati okvirnu sliku da o tome koju školu bi mogli da upišu na osnovu broja bodova, dok će  konačni rezultati biti objavljeni 28.06. Ohrabrujući je podatak da za sve maturante ima više nego dovoljno mesta u srednjim školama.

S.Lj.

Podeli