Društvo

Do kraja godine nova radna mesta

 

Sa 304 potpisana ugovora za programe zapošljavanja Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u Novom Pazaru, i ulaganje od preko 53 miliona i 300 hiljada dinara, realizovane su aktivne mere zapošljavanja u prvom polugođu 2018. godine. Šta nezaposlene očekuje do kraja godine?

Plan je da se kroz nastavak sprovođenja ovih mera i lokalnim akcionim planom zapošljavanja, kroz saradnju sa Gradskom upravom, do kraja godine zaposli preko 600 nezaposlenih lica.

„Sva slobodna sredstva koja ne budu iskorišćena prebacićemo na one programe za koje postoji interesovanje. Programi otvaranja novih radnih mesta i samozapošljavanje  su sigurno oni koji rezultiraju sto posto zapošljavanjem pa će zbog dosadašnjih efekata oni imati prioritet i ubuduće“,kaže direktor NSZ Srbije Zoran Martinović.

Grad Novi Pazar će u okviru udruživanja sredstava sa NSZ uložiti 10 miliona dinara kroz lokalni akcion plan zapošljavanja, pa će na taj način biti zaposleno još 100 nezaposlenih lica.

„Problem zapošljavanja nije samo NSZ i Republike već i grada Novog Pazara. Lokalna samouprava se preko različitih projekata i svojih sredstava, u saradnji sa NSZ, svake godine aktivno uključuje u rešavanje ovog problema. Ove godine ćemo učestvovati u zapošljavanju 100 nezaposlenih lica sa evidencije NSZ“, kaže gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

Pad broja nezaposlenih na evidenciji NSZ na nivou Srbije vidljiv je i u okviru filijale Novi Pazar.

„Mi smo na kraju prošle i početkom ove godine podvukli crtu i imali smo jedan od najvećih procenata zapošljavanja u odnosu na prethodnu godinu u Srbiji. To su lica koja su se sa evidencije zaposlili i posredovanjem filijale NSZ“, kaže direktor filijale NSZ u Novom Pazaru Fahrudin Đekić.

Novi Pazar je grad mladih sa nekoliko visokoškolskih ustanova, grad sa velikim migracijama stanovništva iz okolnih sredina, pa je takvo stanje i na tržištu rada. U ovom trenutku na posao čeka 18.500 lica.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na evidenciji Filijale NSZ trenutno se nalazi 18.500 nezaposlenih lica.

Podeli