Sport

Azemović očekuje šansu u Domžalama

Fudbaler Domžala Emir Azemović rekao je da veruje da će mu nastupi u mladoj selekciji Crne Gore poboljšati status u tom slovenačkom prvoligašu, koji će naredne sezone igrati u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

“Nisam dobio veliku šansu, ali zadovoljan sam kako sam iskoristio te minute. Bio sam standardan u mladom timu Crne Gore, pa se nadam da su u Domžalama svesni toga i da ću u narednom periodu češće biti na terenu. Imam ugovor na još godinu dana, pa verujem da ću preostalo vreme iskoristiti da pokažem svoje prave vrednosti”, rekao je Azemović.

On je ocenio da nema velike razlike u kvalitetu između elitnih fudbalskih divizija u Srbiji i Sloveniji.

“Postoje dve, tri ekipe koje se izdvajaju, dok su ostali ujednačeni. Plus za Sloveniju predstavlja blizina Italije, Austrije i Nemačke. Mnogo je skauta i menadžera na utakmicama, pa imate šansu da se nametnete”, naveo je Azemović.

Dvadesetjednogodišnji defanzivac iz Novog Pazara karijeru je počeo u lokalnom AS-u, a pre Domžala igrao je za Partizan i Benfiku.

Azemović je ranije bio član kadetske selekcije Srbije, ali je od prošle sezone u reprezentaciji Crne Gore, za čiji je mladi tim odigrao sedam utakmicama u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2019. u Italji.

“Puno mi znači period u Partizanu, gde sam imao četiri sjajne sezone. Igrao sam konstantno, postao reprezentativac i tu su me primetili ljudi iz Benfike. U Portugalu sam igrao Ligu šampiona za omladince, a od saigrača bih posebno izdvojio Renata Sančeza”, kazao je Azemović.

M. Minić

Podeli