Hronika

Krivična prijava zbog šverca

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Pazaru, podneli su krivičnu prijavu protiv 33-godišnjeg muškarca iz okoline Novog Pazara, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljen promet akciznih proizvoda.

U saopštenju policije se navodi da je prilikom pretresa stana i drugih prostorija osumnjičenog, pronađeno 252 boksa cigareta bez akciznih markica ukupne vrednosti 453.600 dinara, namenjenih daljoj prodaji, za koje nije plaćena akciza u ukupnom iznosu od 170.528 dinara, za koliko je oštećen budžet Republike Srbije.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u saradnji sa nadležnim tužilaštvima i Poreskom policijom, u više odvojenih akcija uhapsili su 27 osoba i podneli krivične prijave u redovnom postupku protiv 102 lica, zbog postojanja osnova sumnje da su koruptivnim krivičnim delima i delima iz oblasti finansijskog kriminala oštetili budžet Republike Srbije i drugih privrednih i fizičkih lica za više od 1,2 miliona evra.

Akcije usmerene na suzbijanje finansijskog kriminala i korupcije sprovedene su na teritoriji Beograda, Aleksinca, Pirota, Niša, Čačka, Kragujevca, Kikinde, Leskovca, Pančeva, Požarevca, Sremske Mitrovice i Subotice.

Osumnjičenima se stavlja na teret da su od 2008. godine do danas počinili više krivičnih dela: zloupotreba službenog položaja, zloupotreba položaja odgovornog lica, prevara, pranje novca, falsifikovanje novca, neovlašćeno organizovanje igara na sreću, nedozvoljena trgovina, prouzrokovanje lažnog stečaja, poreska utaja i nedozvoljen promet akciznih proizvoda.

Podeli