Categories: Društvo

Primopredaja dužnosti:Mahmutović na čelu Opšte bolnice

Dosadašnji državni sekratar u Ministarstvu zdravlja, doc. dr Meho Mahmutović novi je vršilac dužnosti direktora Opšte bolnice, dok će dr Mirsad Đerlek obavljati funkciju pomoćnika ministra trgovine, turizma i telekomunikacija. Obojica su na konferenciji za novinare izrazili nadu da će opravdati poverenje koje im je ukazano.

Dosadašnji direktor Opšte bolnice dr Mirsad Đerlek je prilikom primopredaje dužnosti podsetio na rezulate, koji su postignuti tokom petogodišnjeg rukovođenja ovom zdravstvenom institucijom. On je podsetio na brojne projkete, koji su unapredili zdravstvenu zaštitu u Novom Pazaru.

“Moja profesionalna karijera od sutra se nastavlja u Beogradu. Na poslednjoj sednici Vlade sam imenovan za pomoćnika ministra za trgovinu, turizam i telekomunikacija, vodiću sektor za trgovinu, usluge i politiku konkurencije, tako da nastavljam da radim nešto novo. Sigurno ću se truditi da opravdam poverenje, koje mi je ukazano od strane od resornog ministra Rasima Ljajića i Vlade Republike Srbije i opravdati”, dodao je Đerlek.

Novi vršilac dužnosti direktora Opšte bolnice doc.dr Meho Mahmutović, koji je na tu funkciju postavljen na predlog ministra zdravlja Zlatibora Lončara, kaže da će truditi da nastavi put razvoja zdravstva u Novom Pazaru, a svom prethodniku zahvalio na dosadašnjem vođenju Opšte bolnice. On je rekao da će se potruditi da iskustva, koja je stekao tokom angažmana u Ministarstvu zdravlja, primeni i u vođenju Opšte bolnice u Novom Pazaru. Mahmutović je Đerleku poželeo uspeh u daljem radu.

“ U narednom periodu predstoji jedan veliki posao i veliko zalaganje. Očekujem da svi zapošljeni u Opštoj bolnici pruže svoj maksimum, jer je u fokusu svakog zdravstva , pa i našeg pacijent. Želja nam je da pacijenti imaju dobru i adekvatnu zdravstvenu uslugu. Očekujem da će naši doktori i medicinske setre imati mogućnost da pruže najbolju zaštitu sa opremom koju će na pravi i kvalitetan način koristiti. Opšta bolnica Novi Pazar ima jedan dobar razvojni put i cilj nam je da napravimo jedan ozbiljan zdravstveni centar. Nadam se da će naredni period biti period velikih poslova i inevsticija. Svi pacijenti i građani Novog Pazara imaju pravo da imaju dobro zdravstvo”, kazao je Mahmutović.

Docentu doktoru Mehu Mahmutoviću, dr Mirsad Đerlek poželeo čestitao je na imenovanju za vršioca dužnosti direktora Opšte bolnice.

 

Podeli

Sajma Drazanin

Recent Posts

Novi Pazar ima šampionku Evrope u boksu: Zlatna Kuluhova!

Kristina Kuluhova u finalu kategorije do 63 kilograma u Beogradu podeljenom odlukom sudija pobedila reprezentativku…

50 mins ago

Pazarci završili sezonu, FON Banjica u polufinalu plej-ofa

Beograđani su dobili drugu utakmicu u Novom Pazaru sa 2:0, pa su sa dve pobede…

2 hours ago

Super liga Srbije: Radnik – Novi Pazar 1:4

Novi Pazar je sa 39 bodova deveti u Super ligi Srbije, odnosno vodeći u plej-aut…

5 hours ago

Radni vikend u SDP: Zasedali Politički savet i Komisija za statutarna pitanja

U centrali Sandžačke demokratske partije (SDP) u Novom Pazaru radna subota. Protekla je u održavanju…

7 hours ago

Međedović bez trećeg kola u Madridu

Novopazarac propustio dve set lopte u desetom gemu prvog seta.

10 hours ago

Međedović gubi u Madridu: Lehečka vodi 1:0 u setovima

Teniser iz Novog Pazara, Hamad Međedović, izgubio je prvi set u drugom kolu masters turnira…

11 hours ago