DruštvoVesti

FIN u prvu godinu upisuje devetu generaciju studenata

Fakultet islamskih nauka u Beogradu, konsultativni centar u Novom Pazaru upisuje devetu generaciju studenata u prvu godinu osnovnih akademskih studija. Biće primljeno po 20 studenata na smjerovima islamskih teoloških studija i islamskih pedagoških studija.

Prijave su i dalje u toku, utorak 5. jun poslednji je dan prijava. Istog dana vrši se polaganje i prijemnog ispita. Kandidati polažu kvalifikacioni ispit opšte kulture i informisanosti i test islamskih nauka.

“Ima interesovanja, zadovoljni smo. Svake godine isti nam je cilj, da upišemo dobre učenike koji će ovdje sticati znanje, nije nam važan broj upisanih. Svršenici medresa koji konkurišu polagaće samo test iz opšte kulture i informisanosti. Mjesta ima dovoljno a i u septembru će se organizovati drugi upisni rok“, rekao je Aldin Camović iz Studentske službe FIN.

Rukovodstvo ove visokoškolske obrazovne ustanove napominje da su brojne prednosti studiranja na Fakultetu islamskih nauka. Jedan od bitnijih kvaliteta je rad studenata i visoko kvalifikovanog nastavnog osoblja u malim grupama. Nakon završenih osnovnih akademskih studija studenti dobija zvanje diplomirani islamski teolog ili diplomirani islamski pedagog, u zavisnosti od toga za koji smjer su se odlučili na trećoj godini studiranja.

A. Ni.

 

Podeli