Sport

Više od 1.000 dečaka i devojčica na SIM u Novom Pazaru

Sportske igre mladih (SIM) u Novom Pazaru okupile su danas više od 1.000 dečaka i devojčica rođenih između 2003. i 2009. godine, koji su se na terenima Sportsko-rekreativnog centra nadmetali u sedam disciplina.

“Sve je lepše i sve nas je više u Pazaru, što je naš osnovni cilj. Želimo da okupimo decu u velikom broju, da ih naučimo da se na bilo koji način bave sportom i da tako sklapaju nova prijateljstva. Ljudi iz novopazarskog Sportskog saveza su naši partner i prijatelji, a kada si kod prijatelja, sve je lepše i lakše”, rekla je predsednica SIM za Srbiju Ivana Jovanović.

Baklju SIM nosio je jedan od najboljih evropskih srednjeprugaša u juniorskom uzrastu Elzan Bibić, dok su zakletvu prijateljstva u ime sportista i sudija položili mlada atletičarka Saima Murić, odnosno sestre Ivana i Nevena Jolović.

“Sjajno je što je bilo toliko dece, ali je činjenica da smo grad mladih i sporta. Nastojaćemo uvek da podržimo ovakve manifestacije, posebno smo okrenuti školskom uzrastu. Drago nam je da smo peti put domaćini SIM, gde velike zasluge pripadaju Ivani Jovanović”, rekao je direktor pazarskog Sportskog saveza Emir Mehmedović.

Kod dečaka, najbolji u fudbalu kod obe generacije, 2003. i 2007, bili su Pazar juniorsi. U rukometu su dominirali učenici Osnovne škole Avdo Međedović, u odbojci je slavio tim Tutina, dok je odbojku na pesku osvojio KXC Volej. Košarka je pripala ekipi Pazara, a tenis Aminu Maljevcu.

U konkurenciji devojčica, ŽRK Pazar poneo je rukometni trofej, a ŽOK Novi Pazar odbojkaški. U odbojci na pesku radovao se par Paklena dvojka, sastav Kalifa 2 nije imao premca među košarkašicama, a Andrea Bojović je trijumfovala kod teniserki.

Mešovita igra između dve vatre protekla je u znaku Zmajeva iz Deževe.

Finale SIM za Srbiju na programu je krajem jula u Beogradu, dok je međunarodno finale mesec dana kasnije u Splitu.

M. Minić

Podeli