Sport

Umesto Pelaeza, Gurdijeljac za titulu protiv Kajabašija

Bokser iz Novog Pazara Šerif Gurdijeljac boriće se 23. juna u tom gradu protiv nemačkog profesionalca Atile Kajabašija za upražnjenu titulu IBF internacionalnog prvaka sveta u superpero kategoriji, iako su organizatori prethodno najavili da će njegov rival biti Španac Brajan Pelaez.

“Neočekivano je ispao problem, nakon što je IBF u poslednjem momentu odbio Pelaeza. Kao razlog su naveli da reference borca iz Španije nisu dovoljno dobre za jedan tako važan meč. Imali smo u rezervi neporaženog nemačkog boksera turskog porekla Kajabašija, koji je još atraktivniji borac”, pojasnio je promoter Almin Kuč.

Gurdijeljac ima 23 godine i u seriji je od devet pobeda, a u profesionalnoj karijeri zabeležio 16 trijumfa, od čega sedam nokautom, uz četiri poraza.

On je vladajući mladi IBF prvak sveta u superpero kategoriji, pošto je početkom januara u Novom Pazaru jednoglasnom odlukom sudija posle 10 rundi savladao naturalizovanog Španca Aleksa Raca.

Kajabaši, koji je pet godina stariji, slavio je u svakoj od prethodnih 10 borbi, od toga šest puta nokautom.

Najveći uspeh ostvario je pre dve godine, kada je na poene u 10 rundi pobedio Ahmeta Čičeka i postao profesionalni šampion Nemačke u lakoj kategoriji.

Osim Gurdijeljca i Kajabašija, za šampionski pojas u dvorani Pendik boriće se 23. juna nemački bokser Marsel Hasler, koji je rođen u Novom Pazaru kao Mersid Hadžić, i Italijan Federiko Ćereli, a pobednik tog duela postaće IBF mladi prvak sveta u velter kategoriji.

Planirano je da na reviji u Novom Pazaru, pored mečeva za titule, bude održano između četiri i šest uvodnih borbi.

M. Minić

 

Podeli