Društvo

Turski crveni polumesec podelio 1000 humanitarnih paketa

Humanitarna organizacija Turski crveni polumesec podeliće u gradovima Sandžaka 1000 paketa sa osnovnim životnim namirnicama građanima slabijeg imovinskog stanja. Podela paketa je počela danas u Novom Pazaru gde ova organizacija već tradicionalno saradjuje sa lokalnom samoupravom i humanitarnim organizacijama iz ovog grada. Osim podele paketa, Turski crveni polumesec organizuje i iftar za siromašne građane večeras u hotelu Vrbak.

Uz pomoć zaposlenih u Centru za socijalni rad, Rijaseta Islamske zajedncie Srbije kao i članova humanitarnih organizacija Otvorena ruka i Svetionik podeljeni su paketi sa osnovnim životnim namirnicama najugroženijem stanovništvu Novog Pazara. Mesec Ramazan je idealna prilika da se pomogne onima koji sebi ne mogu da priušte iftar svake večeri, pa će darovani paketi biti dovoljni do kraja ramazana – istaknuto je iz Turskog crvenog polumeseca.

“Ovde smo sa svojom braćom, prijateljima, rodbinom u ovim mubarek danima, i mnogo nam prija boravak u Novom Pazaru. Drago mi je kako se odvija akcija, a već smo počeli sa pripremama za Kurban bajram. U ovim paketima ima dovoljno namirnica da porodicama od pet do sedam članova bude dovoljno hrane u narednih mesec dana” – rekao je član UO Turskog crvenog polumeseca Erdžan Tan.

Pomoćnik gradonačelnika Nihad Hasnović istakao je tradicionalnu saradnju sa ovom humaniatrnom organizacojom iz Turske.

„Niz godina unazad Turski crveni polumesec pomaže građanima celog Sandžaka, ne samo Novog Pazara. Mi smo tu da pružimo tehničku podršku kako bi svi građani Sanžaka imali haira. Osim pakete, biće upriličen i iftar za 600 ljudi. razgovarali smo i o Kurban bajramu i očekujemo da će donirati 300 kurbana krupne stoke. Mi smo uvek otvoreni da pomognemo. Vidite i sami koliko je volje sa svih strana da pomognu“, rekao je Hasanović.

Osim podele paketa u Kulturnom centru ista je obavljena i u Centru za socijalni rad, a narednih dana paketi će biti podeljeni i u Sjenici, Tutinu, Prijepolju, Priboju i Novoj Varoši.

K.R.

 

Podeli