Terzić: U Španiju po normu za EP u Berlinu

Reprezentativka Srbije u atletici Amela Terzić rekla je danas da će na predstojećem mitingu u španskom Anduharu pokušati da u trci na 1.500 metara ispuni normu za ovogodišnje Evropsko prvenstvo u Berlinu, koja iznosi četiri minuta i 12 sekundi.

“Odgovara mi klima i toplo vreme u Španiji, mogu lepo da trčim i uvek pravim dobre rezultate. Sada je cilj norma za Berlin, iako me je tokom pripremnog ciklusa mučila povreda. Sanirala sam je, ali uvek postoji bojazan. Nadam se da ću, ipak, istrčati bez problema”, rekla je Terzić.

Ona je pre 12 meseci pobedila u Anduharu na 1.500 metara, a sa 4:04,77 minuta ima najbolji rezultat od 16 atletičarki prijavljenih za trku koja će se održati u petak, 1. juna u 20.50.

“Imaćemo odličnog ‘pejsmejkera ‘, atletičarku koja diktora pravi ritam. Posle Anduhara trčaću 3.000 metara u finskom Turkuu, pa sledi povratak u Španiju i 1.500 metara na mitingu u Uelvi. Takođe, debitovaću i na Mediteranskim igrama u španskoj Taragoni, ali najvažnija je norma za Evropsko prvenstvo u Berlinu”, navela je Terzić.

Najveće rivalke 25-godišnoj Novopazarki u Anduharu trebalo bi da budu rumunska srednjeprugašica Klaudija Bobočea i Etiopljanka Bejenu Degefa.

M. Minić

Podeli