Zukorlićeve neće u Crnoj Gori

U sandžačkom delu Crne Gore  na lokalnim izborima Zukorlićeva Stranka pravde i pomirenja doživela je debakl. Ni u jednoj crnogorskoj opštini ova stranka nije prošla cenzus, a u Rožajama ostvarila još niži rezultat nego na prethodnim, kada je u tamošnjem lokalnom paralemntu imala jednog odbornika

Izborna lista Stranke pravde i pomirenja “SPP – Hazbija Kalač” osvojila je 2,5% glasova na lokalnim izborima u Rožajama, pokazuju rezultati na osnovu uzorka posle 100% obrađenih biračkih mesta. Bošnjačka stranka je apsolutni pobednik ovih izbora u Rožajama sa osvojenih  51,8% glasova.

Slijedi lista Za dobro građana Rožaja. Pobednički! Milo Đukanović 27,8%. Predstvnici političkog života u ovoj crnogorskoj opštini ukazuju na konstantni pad Zukorlićeve stranke, jer je na prethodnim izborima u Rožajama osvojila jedan  mandat, a juče se  SPP našla ispod cenzusa.

Još lošiji rezultat na nivou statističke greške, Zukorlićeva stranka je osvojila i u Bijelom Polju, svega 0,5 % procenata. U toj opštini ubedljivo je pobedila Demokratska partija socijalista sa osvojenih  58,7% glasova.

Još jedan fijasko Zukorlićeva  Stranka pravde i pomirenja  doživela je I  Plavu  i sa osvojenih  0,7% glasova je daleko ispod cenzusa.

Ovo je dokaz da je Muamer Zukorlić statistička greška na političkoj sceni. Osvojeni rezultati u Beogradu, daleko ispod cenzusa  su još jedni izbori u nizu na kojima je Zukorlić doživeo poraz, setimo se lokalnih izbora u Beranama, gde je osvojio svega 55 glasova, a i predsedničkih izbora, gde je takođe doživeo sramotni rezultat.

Nova lokalna vlast juče se birala u 10 crnogorskih opština.

Izbori su se održali  u Baru, Bijelom Polju, Danilovgradu, Golubovcima, Kolašinu, Plavu, Pljevljima, Rožajama, Šavniku i Žabljaku.

Podeli