Društvo

Besplatni pregledi za građane

Udruženje građana Otvorena ruka realizuje akciju pružanja besplatnih medicinskih pregleda za građane. Volonteri iz medicinskog tima ove organizacije svakog petka, u periodu od 14 do 15 časova, pružaju ljekarsku pomoć u prostorijama udurženja.

Ovakve humanitarne aktivnosti  prevnstveno su osmišljene zbog ljudi bez zdravstvenog osiguranja, ali i za sve koji imaju zdravstvenih problema. Besplatni pregledi, savjeti, terapije vrlo često i besplatni lijekovi očekuju sve one koji dođu da se pregledaju u prostorijama Otvorene ruke. Za mnoge pacijente ovo je pravo olakšanje, a pogotuvo za straije osobe.

” Ovo što je organizovala Otvorena ruka je mnogo dobra stvar.  Ne znam kome da se zafalim što pomažu siromasima i onima koji imaju malu penziju, na sve gledaju da pomognu na šta mogu “, kaže jedan od penzionera koji je došao da se pregleda.

Medicinski volonteri iz Otvorene ruke ističu da se za ovu vrstu pomoći najčešće javljaju starije osobe i hronični bolesnici koji imaju ustaljene trepaije, dijebetičari, plućni bolesnici, kao i osobe koje imaju potrebu da redovno provjeravaju svoj pritisak.

” Mi  imamo i lijekove, dajemo im i terapiju. Takođe bilo šta što je vezano za medicinu, uvijek mogu ovdje nama da se obrate za savjet “ kaže jedan od volontera, dr Edina Hasanović,

Ovaj vid usluge koriste broni građani pa i oni koji žive u okolnim selima. Vrlo često ekipe “Otvorene ruke” posećuju stare i iznemogle osobe iz udaljenih sela kako bi im olakšali i ubrzali samu proceduru dolaska do ljekara.

 

Podeli