Sport

Rukometaši kod Biševca: Uspesi nisu slučajni

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac rekao je danas, na prijemu u čast novog rukometnog superligaša iz tog grada, da vrhunski rezultati nisu došli slučajno već da su posledica svih prethodnih ulaganja u sportsku infrastrukturu.

“Imamo savremen fudbalski stadion, kompleks terena u Šutenovcu, atletski stadion među najlepšim na Balkanu, brojne sportske terene i rekreacioni centar u službi svih sportista i građana. Najveće zasluge pripadaju ministru Rasimu Ljajiću, koji je imao odličnu viziju”, rekao je Biševac.

On je čestitao i zahvalio se sportistima, trenerima i ljudima iz uprava klubova, koji su radom, zalaganjem i entuzijazmom doprineli najuspešnijoj sportskoj sezoni.

“Naravno, tu su i sponzori, bez čije pomoći ne bismo mogli da finasiramo sve troškove klubova, kao i najbolja publika u Srbiji. Oni su bili tu i kad je bilo najteže”, ocenio je Biševac.

Rukometaši Novog Pazara sezonu u Super B ligi Istok-Zapad završavaju sutrašnjom utakmicom u Vranju, koja je zakazana za 19 časova.

Bez obzira na ishod, Pazar ima pet bodova više od Vranja 1957 i obezbedio je šampionsku titulu, pa će od jeseni prvi put u klupskoj istoriji igrati u Superligi.

Član uprave Novopazaraca Husein Memić podsetio je da je pobeda nad Vranjem 1957 na kraju prvog dela sezone predstavljala prekretnicu i da je od tog momenta cilj bio plasman u elitu.

“Naš budžet bio je među četiri najmanja u ligi, ali odnosili smo se domaćinski. Prvi smo, bez poraza na 21 utakmici i u Superligu ulazimo bez duga. Nadam se da će većina ovih igrača ostati, da ćemo se pojačati i priključiti još neke naše mladiće. Očekujem da rastemo iz godine u godinu, kao odbojkaši”, naveo je Memić.

Memić je istakao veliki doprinos grada i sponzora, ali i ostalih koji su imali udela u kreiranju najuspešnije sezone za novopazarski rukomet.

M. Minić

 

Podeli