DruštvoVesti

Priprema se dokumentacija za rehabilitaciju puta Novi Pazar – Sjenica

Rehabilitacija putnog pravca Novi Pazar – Sjenica počeće naredne godine, do tada neophodno je uraditi složenu projektno – tehničku dokumentaciju o kojoj je danas razgovarano na sastanku u Gradskoj upravi. Izvjesno je da će doći do izmještanja Postrmca kao i da će se raditi na dionici Dojeviće – Sušica.

Stručnom radnom sastanku u Gradskoj upravi prisustvovali su predstavnici Gradske uprave Novog Pazara, opštine Sjenica te brojni projektanti. Tema sastanka je bila planska i projektna dokumentacija u vezi sa izmještanjem dijela trase magistralnog puta Novi Pazar – Sjenica.

„To se odnosi na deonicu koju građani znaju kao Postrmac. Projekat protiče veoma uspešno, definisana je dinamika ko do kada i šta sve treba da završi. Očekujemo da prvi javni uvid za izmenu prostornog plana bude za 15-ak dana. Projekat se radi uporedo sa planskom dokumentacijom, ja očekujem da ceo posao bude obavljen do kraja ove godine, kako bi radovi počeli s početka naredne godine” , rekao je glavni gradski urbanista Elvir Hamidović.

Sve pristupne saobraćajnice moraju biti završene, obzirom da je najavljen i auto-put kroz Pešter. Ovi značajni projekti za sve mještane u Sandžaku moraju i zbog auto-puta biti brzo okončani, rekao je savjetnik direktora JP „Koridori Srbije“ Edib Dedeić.

Tema drugog dijela sastanka bila je o pojačanoj putnoj reghabilitaciji pravca Novi Pazar – Sjenica, dionica Doheviće – Sušica, a tehničku dokumtaciju će raditi firma “Hidroprojekt saobraćaj”.

Predviđeno je da projektno – tehnička dokunetacija bude gotova do kraja godine a da radovi startuju početkom 2019. godine.

A. Ni.

Podeli