Društvo

Mališani iz vrtića “Dečija radost” izveli ekološku predstavu

Vaspitačice vrtića “Dečija radost” u okviru svojih redovnih aktivnosti priredile su ekološku predstavu u kojoj kroz igru mališani uče o važnosti očuvanja životne sredine. Poruke ove poučne ekološke predstave, kako kažu vaspitači, namijenjene su kako djeci tako i roditeljima. Komad su pripemile vaspitačice koje vode pripremnu grupu djece na cjelodnevnom boravku u drugoj smjeni. Kako one kažu, prvobitno je, tokom aprila, njom obilježen Dan plante zemlje. Predstava je i dio kampanje “Da Pazar zablista”, u okviru koje su očišćene brojne lokacije u gradu.

“ Mališani su poslali jaku ekološku poruku, da žele da imaju prostor za igru, zdravu sredinu, travu, cvjeće ,sredinu u kjoj zuje pčelice ”, kaže vaspitačica, Resmija Korać.

Sa predstavom o ekologiji mališani iz vrtića Dečja radost već su nastupili na Festivalu stvaralštva mladih. Vaspitači ističu da je neophodno konstantno poroširivati svijest o važnosti očuvanja prirode, a jedan od načina jeste da djeca nauče lakcije iz ekologije jesu radionice i ovakvi skečevi.

 

 

 

Podeli