Ljajić o ukidanju rominga: Ne stvarati nerealna očekivanja

“Ukidanje rominga podrazumeva izmenu postojeće direktive EU koja podrazumeva ukidanje rominga samo za članice EU, a treba imati u vidu u interese operatera.”

Rasim Ljajić, ministar trgovine, turizma i telekomunikacija, izjavio je da će na Samitu EU koji se u Sofiji biti potpisana izjava lidera Evropske unije sa predstavnicima zemalja Zapadnog Balkana, o podršci digitalnoj agendi, što jeste korak ka dogovoru Evropske unije i zemalja regiona o ukidanju rominga, ali i da taj proces neće biti ni jednostavan, ni brz, ni lak.

U agendi bi, objašnjava Ljajić za agenciju Beta, trebalo da bude navedena podrška snižavanju na rominga na Zapadnom Balkanu, kao i stavka podrške procesu ukidanja rominga.

“Proces ukidanja rominga podrazumeva izmenu postojeće direktive EU koja podrazumeva ukidanje rominga samo za članice EU, a treba imati u vidu u interese operatera. Zbog svega toga, jasno je da proces neće biti ni jednostavan, ni brz ni lak, ali i da je ovo korak u pravcu ukidanja rominga. Ne bi trebalo stvarati nerealna očekivanja”, istakao je Ljajić.

Ministar je podsetio i da su Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina i Makedonija već potpisale sporazum o snižavanju cena rominga.

Beta

Podeli