Politika

Bačevac: Želimo da se bavimo izgradnjom zemlje, a ne da dogovorenim konfliktima zamajavamo ljude

“Planirani Koridor 11 proći će preko Pešteri i preko Sandžaka ” – rekao je u Skupštini Srbije narodni poslanik SDP-a Muamer Bačevac govoreći o svemu što je do sada uradjeno u Sandžaku ali i o onome što će se raditi u narednom periodu kada je u pitanju putna infrastruktura. On je naveo da su politika i cilj ove vlade povezivanje svih delova zemlje i zajedničko promovisanje proizvoda na svim stranim tržištima. Za to povezivanje su, kako je rekao, bitni putevi i infrastruktura, a zahvaljujući politici SDP-a i Rasima Ljajića i politici sadašnje vlade, u Novom Pazaru je uradjeno preko 400 ulica a počelo se i sa radovima na obilaznici oko Novog Pazara – rekao je izmedju ostalog tokom svog obraćanja u Skupštini Srbije narodni poslanik SDP-a Muamer Bačevac koji je pohvalio rad resornog ministarstva.

Bačevac je rekao da je “rad ministarstva dobar i da je vetar u ledja svim gradjanima Sandžaka koji žele dobrobit ovoj državi. Ono što je planirano, a to je povezivanje sa Bosnom u kojoj žive Bošnjaci i Srbi, ono što je planirano sa putevima koji su u očajnom stanju, a što će se desiti jeste brzi put Sjenica – Tutin. Ono što se planira za revitalizaciju puta Aljinovići – Sjenica- Novi Pazar , Novi Pazar- Tutin je najbitnija stvar za gradjane ovog dela, ma kako ga zvali. Za razliku od drugih, nama je najbitnije da se bavimo izgradnjom i unapredjenjem ove zemlje, a ne da dogovorenim konfliktima, izmišljenim temama zamajavamo ljude. Krajnje je vreme da poguramo ovu zemlju napred u ime građana koji su glasali za nas. Drago mi je što je i predsednik Vučić potvrdio i nekoliko puta rekao da su najbolja veza u povezivanju ove veze sa Turskom upravo Bošnjaci” – rekao je Bačevac.

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović rekla je za skupštinskom govornicom da je nedavna poseta Turskoj, zajedno sa ministrom Ljajićem , bila veoma dobra i produktivna. Ona je iznela podatke koliko je novca uloženo u sredjivanje puteva u ovom kraju.

“Raška je za održavanje puteva u poslednje tri godine uložila 131 miliona dinara, Novi Pazar 360 miliona dinara, Tutin 400 miliona dinara” – rekla je Mihajlović i dodala da putevi treba da “spajaju ljude bez obzira na veru i naciju”.

K.R.

Podeli