Sport

Ramazanski turnir u malom fudbalu od 24. maja

Tradicionalni Ramazanski turnir u malom fudbalu trebalo bi da počne 24. maja, a prijave za to takmičenje vršiće se od 16. do 23. maja u prostorijama novopazarskog Sportskog saveza, saopštili su danas organizatori.

“Cilj je da ne prekidamo tradiciju, iako poslednjih godina turnir nije bio toliko popularan i atraktivan. Zajedno sa Sportskim savezom, potrudićemo se da ova manifestacija nastavi da živi, a za sledeću godinu imamo ozbiljnije planove. Možda smo malo zakasnili, ali sve se može nadomestiti. Turnir neće trajati tokom celog Ramazana, nema ni potrebe”, ocenio je direktor Sportsko sajamske ustanove Pendik Enes Pljakić.

Ovogodišnji 28. Ramazanski turnir organizuju Sportsko sajamska ustanova Pendik i gradski Sportski savez, a direktor takmičenja Enver Gusinac pozvao je Novopazarce i ovdašnje škole fudbala da pomognu održavanje prestižne manifestacije.

“Tradicija je duga 28 godina, bilo bi šteta da je prekinemo. Neće biti velikih promena u samoj organizaciji, jedino neće igrati veteran. Tu su cicibani, petlići, pioniri, kadeti, omladinci i seniori. Žreb će se obaviti 23. maja od 19 časova u foajeu Kulturnog centra, a raspored će zavisiti od broja prijavljenih ekipa. Ako neka škola fudbala bude nastupila sa pet ekipa, ta peta prijava biće besplatna”, naveo je Gusinac.

Utakmice Ramazanskog turnira igraće se na terenu s veštačkom travom na Sportsko-rekrativnom centru, a u slučaju padavina takmičenje će biti prebačeno u dvoranu Pendik.

M. Minić

 

Podeli