Categories: Kultura

Prva nagrada za “Stevana Mokranjca”

 Na šezdeset drugom po redu festivalu muzičkih i baletskih škola održanom u Knjaževcu učešće je uzela i Muzička škola “Stevan Mokranjac” iz Novog Pazara.Festival je bio takmičarskog karaktera a u konkurenciji 54 škola iz Srbije,ekipno,prva nagrada pripala je upravo novopazarskoj muzičkoj školi. 

Deca novopazarske muzičke škole “STEVAN MOKRANJAC” koja su ekipno nastupila na ovom festivalu su i pored jake konkurencije i žirija koji je bukvalno tražio dlaku u jajetu i zahtevao da se svaka takmičarska stavka u potpunosti ispoštuje osvojila  prvu nagradu.Na takmičenje su pošli sa puno vere u sebe jer su se pripremali čitavu godinu što je i rezultiralo upravo ovom nagradom.Kažu da je ipak treme bilo ali one pozitivne.

 

“Ova nagrada je kruna našeg napornog rada i veoma smo srećni i zadovoljni što smo uspeli da pokažemo našu ozbiljnost i želju da se u Novi Pazar vratimo kao pobednici” kazala je Edina Međedović,nastavnica gitare.Pored ove,osvojene su jos tri prve i jedna druga nagrada za izvođenje kompozicija na klaviru,gitari,harmonici i flauti,dodala je ona.Zahvalnost su uputili i Gradskoj upravi koja je i ove,kao i prethodnih godina,snosila troškove putovanja na takmičenje.

 

Iz Muzičke škole “Stevan Mokranjac” pozivaju decu koja su drugi razred osnovne škole a imaju talenta za muziku da dođu na testiranje koje će se obaviti u periodu od 28.maja do 1.juna gde će se najtalentovanija deca i upisati u prvi razred ove škole.

 

B.B.

Podeli

Biljana Veljovic

Recent Posts

Memić: Pred Vladom su brojni projekti od vitalnog značaja za Sandžak

Ministar turizma i omladine, Husein Memić, kazao je da su pred novom Vladom Srbije brojni…

14 mins ago

U Neumu ulovljen najopasniji morski pas

Lokalni ribar je u Neumu ulovio modrulja, morskog psa koji je još poznat pod nazivima…

13 hours ago

Danas je Veliki četvrtak

rpska pravoslavna crkva danas obeležava Veliki četvrtak (Veliko bdenije). Ovaj pokretni praznik obeležila su četiri…

13 hours ago

SDPS: Podržavamo izbor vlade, obezbeđuje ravnomerni regionalni razvoj

Zamenik predsednika poslaničke grupe Socijaldemokratske partije Srbije Muamer Bačevac istakao je dana u Skupštini Srbije…

13 hours ago

Murić pokorila Oderco, Ćatović treći

Saima Murić pobedila na Evropskoj juniorskoj uličnoj trci u Odercu, dok je Aldin Ćatović zauzeo…

24 hours ago

Novi Pazar – Javor 1:0

Jedini gol postigao je Nikola Srećković u 60. minutu.

1 day ago