Nova Hitna služba uskoro u funkciji

Građevinski radovi na izgradnji novog objekta Hitne službe u Novom Pazaru su završeni, i građani uskoro mogu očekivati bolju zdravstvenu zaštitu u domenu urgentne medicine. Trenutno je u fazi nabavka medicinske i ostale opreme, koju će obezebediti Grad Novi Pazar uz pomoć Ministarstva zdravlja, koje je za te namene opredelilo 10 miliona dinara. Zvanično otvaranje i početak rada u novom objektu, očekuje se krajem juna.

Radovi na izgradnji novog objekta Hitne službe u Novom Pazaru počeli su polovinom juna prošle godine. Nakon 11 meseci savremeni objekat površine 1400 metara kvadratnih, u građevinskom smislu, je završen. Ono što predstoji je nabavka medicinske i ostale opreme, koja, kako je najavio gradonačelnik Novog Pazara, Nihat Biševac, počinje već od sutra.

”Možemo biti zadovoljni izvođačem radova i kompletnom izgradnjom ovog objekta. Na zadovoljstvo svih građana Uregentni blok će služiti da poboljša kvalitet zdravstvenih usluga i obezbedi bolje uslove za medicinsko osoblje”, rekao je gradonačelnik Biševac. On je kazao da Grad već sutra raspisuje javnu nabavku u vrednosti od 5 miliona dinara za opremu. ”Pomoćiće nam Ministarstvo zdravlja sa 10 miliona dinara, tako da će vrednost ukupne investicije premašiti milion evra”, istakao je gradonačelnik.

Direktor novopazarskog Doma zdravlja dr Ervin Ćorović istakao je da je ovakav objekat od velikog značaja za Novi Pazar, ali i celu regiju.

”Ovo je objekat koji je od neprocenjivog značaja, ne samo za Hitnu službu, veća za ceo grad i regiju. Hitna je do sada radila u neadekvatnim uslovima. Ovim mi konačno dobijamo jedan izvanredan objekat”, rekao je Ćorović.

On je kazao da se od Ministarstva zdravlja očekuje nabavka medicinske opreme, koja bi u perspektivi trebalo da obezbedi uslove za rad savremenog Urgentnog bloka u Novom Pazaru.

Izgradnju objekta nove Hitne službe u  Novom Pazaru finansirala je Evropska unija preko Ministarstva za evrointegracije, Vlada Republike Srbije i Grad Novi Pazar.

S.Lj.

 

Podeli