Sport

Dandi i Partizan pobednici Kristina kupa

Dečaci Fudbalskog kluba Dandi iz Novog Pazara rođeni 2007. godine pobednici su četvrtog Kristina kupa u fudbalu, dok je turnir kod godinu starijih ekipa pripao beogradskom Partizanu.

Dandi je u finalu u Šutenovcu slavio protiv niškog Viteza sa 3:0, a treće mesto u konkurenciji osam timova osvojio je sastav Eurosporta iz Kumanova.

Za najboljeg igrača u 2007. godištu proglašen je Haris Džemić iz Dandija, prvi strelac je Amin Ajdinović iz novopazarskog AS-a, dok je čuvar mreže Viteza Miloš Milatović bio bez premca među golmanima.

Kod generacije 2006, gde je nastupilo 17 ekipa, Partizan je u meču za trofej savladao Dandi rezultatom 2:0, dok je Nacional iz Novog Pazara zauzeo treće mesto.

Pojedinačni trofeji u tom uzrastu pripali su Andreju Petroviću (igrač) i Mateji Popoviću (strelac) iz Partizana, odnosno članu Dandija Elminu Eminoviću (golman).

Organizatori Kristina kupa, koji je okupio timove iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Makedonije, bili su ovdašnji klubovi Novi Pazar i Nacional, te gradski Sportski savez.

M. Minić

Podeli