Categories: Kultura

RTV Novi Pazar u Lisabonu: Balkanika u finalu Evrovizije

Predstavnici Srbije na 63. „Evrosongu“ u Lisabonu , Sanja Ilić i grupa „Balkanika“ plasirali su se večeras u finale ovog muzičkog takmičenja s pesmom „Nova deca“. Osim naše zemlje, u završnici takmičenja nastupiće Moldavija, Mađarska, Ukrajina, Švedska, Australija, Norveška, Danska, Slovenija i Holandija.

Balkanika je u drugom polufinalu najveće evropske muzičke manifestacije u „Altis areni“ oduševili publiku koja ih je sa scene ispratila gromoglasnim aplauzima. Kompozicija sa snažnom emocijom i porukom o lepšem i boljem svetu, u izvođenju sjajnih vokala, Danice Krstić, Ive Banićević, Nevene Paripović i Mladena Lukića, nije mogla da prođe nezapaženo.

“Naša pesma ima jednu snažnu energiju i jaku poruku. Ona širi ljubav”, rekao je Lukić, na press konfereniciji odmah nakon polufinala pred preko 700 novinara.

U odnosu na nacionalni izbor, „Balkanika“ je unela novine za evrovizijski nastup, izmenjen je aranžman pesme kao i koreografija.

Duška Vučinić je na pitanje o “Beoviziji” rekla da će ovaj festival živeti, jer se pokazao kao veoma dobar.

“Konkurencija je ove godine na Evroviziji velika, pa je samim tim naša sreća ovim plasmanom mnogo veća”, rekla je Duška Vućinić koja predvodi naš tim za RTV Novi Pazar.

Norvešku je predstavaljao Aleksandar Ribak koji je svojoj zemlji doneo pobedu na „Evrosongu“ 2009. u Moskvi . Ukoliko ponovo trijumfuje, biće uz irskog pevača Dzonija Logana jedini izvođač kome je to dva puta pošlo za rukom. Norvežanin beloruskog porekla večeras je imao čast da otpeva 1.500 pesmu u istoriji „Evrosonga“.

Finale „Pesme Evrovizije“ biće održano u subitu uveče kada će nastupiti po deset zemalja iz prvog i drugog polufinala, ali i predstavnici „velike petorke“ , Engleske, Italije, Španije, Francuske, Nemačke kao i domaćin Portugalija.

Fontana na Slaviji u Beogradu puštala je numeru “Nova decu” od 19 do 22 sata, u znak podrske našim predstavnicima na Evroviziji, a ovaj potez iznenadio je mnoge koji se sa našli u blizini čuvenog dela grada, pa i same predstavnike Srbije.

K.R i Z.M.

Ovaj izveštaj su podržali: Brug jeans, Poliklinika Grlica, Alexandar cosmetics, nameštaj Dasa, Srednja medicinska škola Tutin, IBS Trade, Milord, IKAN, Premia, Srednja škola Novi Pazar, Kulturni centar Novi Pazar i pekara Sač.

Podeli

Zoran Maksimovic

Recent Posts

Uhapšen zbog nedozvoljenog prometa cigareta

Policija u Novom Pazaru  uhapsila je E.Č. (30) iz Tutina zbog sumnje da je izvršio…

9 hours ago

Novi Pazar ima šampionku Evrope u boksu: Zlatna Kuluhova!

Kristina Kuluhova u finalu kategorije do 63 kilograma u Beogradu podeljenom odlukom sudija pobedila reprezentativku…

23 hours ago

Pazarci završili sezonu, FON Banjica u polufinalu plej-ofa

Beograđani su dobili drugu utakmicu u Novom Pazaru sa 2:0, pa su sa dve pobede…

24 hours ago

Super liga Srbije: Radnik – Novi Pazar 1:4

Novi Pazar je sa 39 bodova deveti u Super ligi Srbije, odnosno vodeći u plej-aut…

1 day ago

Radni vikend u SDP: Zasedali Politički savet i Komisija za statutarna pitanja

U centrali Sandžačke demokratske partije (SDP) u Novom Pazaru radna subota. Protekla je u održavanju…

1 day ago

Međedović bez trećeg kola u Madridu

Novopazarac propustio dve set lopte u desetom gemu prvog seta.

1 day ago