Društvo

Postrojavanjem izviđača počelo obeležavanje Dana zastave

Na današnji dan, 11.maja 1991.godine u Novom Pazaru osnovano je Bošnjačko nacionalno vijeće. Ovaj datum se od 2005.godine obeležava kao Dan bošnjačke nacionalne zastave. Svečano obeležavanje Dana zastave počelo je jutros, postrojavanjem Odreda izviđača ”Sandžak” ispred Bošnjačkog nacionalnog vijeća u Novom Pazaru.

Postrojavanjem Odreda Izviđača ”Sandžak” ispred zgrade Bošnjačkog nacionalnog vijeća, uz tonove bošnjačke himne i pozdrav zastavi, počelo je svečano obeležavanje ovog blagdana u Novom Pazaru. Navodeći brojne uspehe ovog odreda, predsedniku BNV Sulejmanu Ugljaninu raport je predala Emina Eminović.

”Pred Vama je postrojen Odred izviđača Sandžak. U stroju se nalazi 50 izviđača spremnih za aktivnosti povodom 11. Maja, Dana bošnjačke nacionalne zastave. Naša zastava je naša čast. Nek nam je mubarek Dan Bošnjačke nacionlne zastave”, rekla je Emina.

Čestitke mladim, hrabrim, ustrajnim i odvažnim izviđačima uputio je predsednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća Sulejman Ugljanin, poželevši im srećnu sadašnjost i sigurnu budućnost.

”Sve ovo što ste postigli, to vam i pripada. Vi ste naš ponos! Nastavite tako. Želim vam srećnu sadašnjost i sigurnu budućnost. Srećno”, rekao je Ugljanin.

Predsednik Izvršnog odbora BNV Hasim Mekić istakao je ovim povodom da je obeležavanje Dana zastave od velike važnosti za sve Bošnjake.

”Svi Bošnjaci treba da su ponosni što su dočekali da obeleže svoj dan i tog dana da prikažu svoje obeležje, svoju zastavu”, kazao je Mekić.

Centralne svečanosti povodom obeležavanja Dana zastave održavaju se u Novom Pazaru i Rožaju.

S.Lj.

Podeli