Sport

Novi Pazar domaćin četvrtog Kristina kupa (subota, 09.00)

Fudbalski klubovi Novi Pazar i Nacional u subotu će biti domaćini četvrtog Kristina kupa na kojem će igrati dečaci rođeni 2006. i 2007. godine, podeljeni u 26 ekipa iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Makedonije.

“Uvek je lepo vratiti se ovde. Krenuli smo sa četiri ekipe na prvom turniru, a sada ih je blizu 30. Danas nosim tri majice – kao predsednik Nacionala, kao predsednik mlađih kategorija Fudbalskog kluba Novi Pazar i kao organizator Kristina kupa”, rekao je predsednik mlađih kategorija Fudbalskog kluba Novi Pazar Roberto Nava.

On se zahvalio na pomoći direktoru mlađih selekcija Almiru Gegiću, Gradu Novom Pazaru, ovdašnjem prvoligašu, pazarskom Sportskom savezu, FSO Novi Pazar, Raška i Tutin, školama Nacionala, učesnicima, a posebno Crvenoj zvezdi, Partizanu i Akademiji fudbala Pandev, te školama fudbala iz Novog Pazara i sponzorima.

“Iskustvo koje imaju nekada veliki igrači Novog Pazara, poput Ismeta Ugljanina, Bajra Župića, Almira Gegića i Seada Muratovića garant je da Novi Pazar mora da bude superligaš i respektabilan klub na Balkanu”, ocenio je Nava.

Koordinator mlađih selekcija Novog Pazara Ismet Ugljanin ocenio je da su posle nedavnih promena kod mlađih selekcija tog kluba stvari krenule na bolje.

“Šutenovac je dovio novo ruho. Svakodnevno radimo na poboljšanju uslova za sve generacije koje dolaze. Ponosan sam što sam deo ovog tima”, naveo je Ugljanin.

Direktor mlađih kategorija Novog Pazara Almir Gegić rekao je da očekuje da će Kristina kup u narednom periodu postati turnir evropskih razmera.

“Naredne godine trebalo bi da nam se pridruže ekipe iz Švajcarske i Italije. Kad imate među učesnicima Crvenu zvezdu i Partizan, to je već poseban turnir. Biće preko 400 dečaka, svi će dobiti majice i medalje, a svakoj ekipi sledi pehar bez obzira na plasman”, kazao je Gegić.

Prve subotnje utakmice na terenu u Šutenovcu počinju u 09.00 a zvanično otvaranje je u 12 časova.

M. Minić

Podeli